2 luukkua avaamatta, ei kiirettä

Yllättävä joulu -jutussa kirjoittelin siitä, kun tiistai-iltana tajusin joulun kolkuttelevan ovella. Mitäs sen jälkeen on sitten tapahtunut. Pukki on tilattu. Keskiviikkona pesin vähän pyykkiä. Talon miesväki oli leffassa. Oikeastaan se pyykin pesukin tarkoitti sitä, että sain vihdoinkin kerättyä kodarin lattialta puhtaat vaatteet oikeille paikoilleen. Pari viikkoa ne siellä vasta oli odottanut. Se hyvä puoli on siinä, että antaa vain puhtaan pyykin odottaa lämpimällä kodarin lattialla, että ne tulee lopulta käytettyä suoraan siitä pinosta. Säästyy sekin viikkaamisen vaiva ja on lämmintä päälle pantavaa.

Eilen olin pitkään töissä ja muu perhe kävi sillä välin kuusiostoksilla. Tytär oli valinnut kuusen. Lapset koristelivat sen keskenään ja aivan hyvä tuli. Minun osuus oli laittaa linnunpesä latvaan, mihin lapset ei yltäneet ja nauttia sen jälkeen lasillinen punaviiniä. Ihan leppoisaa. Punaviinin lomassa mietin, ehdotin ja yhdessä päätettiin myös joulun menu ja tein sitä varten ostoslistan kauppaan.

pc220277pc220294

Tänään päivällä työasioiden lomassa hoitelin salakavalasti myös muutamia tonttuasioita. Vaikka jouluruuhkan aikaan usein kaupoissa käynti voi olla hikistä hommaa, oli tänään jotenkin ihmeen hyvä fiilis. Siellä minä kirmailin hymyssä suin, ilman verta, hikeä ja kyyneleitä, toivotellen vain hyviä jouluja. Ainoa, joka saattoi tästä reissusta hieman stressaantua, on lompakkoni. Mutta antaa lompakon mököttää. Itse olen vain innoissani, että olen keksinyt lahjoja, joista uskon vakaasti saajan ilahtuvan. Kuin varkain sain hoidettua tonttuasioiden lisäksi ison osan ruokaostoksistakin. Siinä sivussa vielä tarhan tätitkin saivat jouluntuoksuiset tervehdykset. Hain tytön tarhasta, halattiin lujasti hoitajan kanssa ja toivotettiin hyvää joulua. Saadaan kuulemma mennä ensi vuonna taas uudelleen. Tässä odottelen kahvikupposen kanssa miestä kotiin, että pääsen viettämään ystäväporukan kanssa perinteistä tyttöjen aatonaatonaattoiltaa.

pc220297pc220288

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *