85 % musta

Hommat on kotosalla viikonloppuna edistyneet. Makuuhuone sai mustan, tai oikeastaan 85 prosenttisen mustan takaseinän. Tuli mukavasti kontrastia huoneeseen, tykätään molemmat kovasti. Lisäksi on puuhailtu alakerrassa ja portaikossa, josta voit lukea täällä. Huomenna lisää, kun saadaan ensimmäiset oikeat valot makkariin. Sängyn päädyn taakse tulee ledinauhalla epäsuoraa valaistusta. Muita valaisimia emme ole vielä hankkineet, mutta metsästys on kovaa.

Tulipahan testattua uusi salamakin oikein kunnon olosuhteissa. Otin juuri äsken kuvat periaatteessa pilkkopimeässä huoneessa, pientä ikkunoista kajastavaa iltahämärää lukuunottamatta.

13 thoughts on “85 % musta

 1. Onko tuo toinen seinä valkoinen vai vaalean harmaa? Tuo päätyseinä on kyllä kans hieno mutta meidän makkari on tähän saakka ollut tumma ja nyt toivon saavani siitä vaalean. Nyt kun vain löytäisi oikeanlaisen vaaleanharmaan. Tuskastuttavaa.

  • Toinen seinä on aivan todella vaalean harmaa ( eli sen 5 % musta). Jos haluatte jotain tuolta väliltä, niin valitsette vain perosenttimäärän, minkä verran mustan haluatte… 30 % 35 %… ? on vähän tummempi jo, mutta ei kuitenkaan liian synkkä.

   värikoodi NCS S 8500-N = 85 % musta.
   värikoodi NCS S 0500-N = 5 % musta (muut seinät meillä)
   Kahta ensimmäistä lukua vaihtamalla saa juuri sen tummuusasteen kuin haluaa. Pitää vain valita tuota N-sarjaa, eli neutraalia ja kaksi viimeistä numeroa pitää olla 00, niin ei ole muita värejä sotkemassa sävyä.

 2. S

  mahtavan näköinen! meillä makkarissa päätyseinä valkoinen ja nyt aion hankkia valkoisena myös sängynpäädyn… se tulis kyllä tuollaisesta tummasta seinästä paljon upeammin esiin! täytyypä miettiä :). kuinka syvä tuo teidän pääty on?

  • Kyllä piti itsekin miettiä tovi, kun se kokonaan valkoinen huonekin näytti niin ihanan raikkaalta ja valoisalta. Mutta onneksi vedettiin, ei kyllä kaduta, tuli heti vähän kontrastia, eikä se valoisuus mihinkään kadonnut. Ikkunoistahan se tulee! =) Meidän sängyssä pääty on 15 cm syvä.

 3. Tyylikästä! Sävy näyttää hyvältä. Itsekin maalasin meidän makkarin vinokaton alla olevan pienen seinänpätkän tummaksi, tikkurilan "kätköllä".

  • Sävy on kyllä mieleen. Onneksi meni kerralla putkeen =)

 4. Hieno! Ja hyvä kuva salamalla! Olen kuvitellut, että salamalla tulee jotenkin "kylmänoloiset" kuvat, mutta tämä ei ole sitä ollenkaan. Saanko udella, minkälaisen salaman olet hankkinut…mä en tiedä salamoista mitään, mutta käytössä mulla on Canon EOS sarjan järkkärikamera, ja olen huomannut, että salama olisi vaan hankittava jossain vaiheessa, jos meinaa kunnon sisäkuvia saada pimeään vuodenaikaan…

  • Salama on Speedlite 430EX II, meillä kamerana Canon EOS 7D. Hyvin tuntuu pelittävän näin ensimmäisten harjoituskertojen jälkeen. Pitää vähän tutustua enemmän tuohon salaman sielunmaailmaan ja toimintoihin vielä.

  • Kiitos vastauksesta 🙂

 5. Moi! Löysin ihanaan blogiisi. Sängyn takana oleva seinä on just ihana. Mikä on maalisävy?koodi tms? voitko antaa sitä? Ryhdin heti vakkarilukijaksi. Tervetuloa vastavierailulle http://www.metsolankannel.blogspot.fi

  • Moi ja tervetuloa lukijaksi!

   Maali on Teknoksen PRO 5 täyshimmeä (värikoodi NCS S 8500-N), eli 85 % musta. Muut seinät ovat sama maali, mutta värikoodi NCS S 0500-N, eli 5 % musta. N tarkoittaa neutraalia ja luvut 00 koodin lopussa tarkoittaa, että värissä ei ole mitään muita sävyjä kuin mustaa.

 6. Vau, todella hieno! Ja voin vain kuvitella, miten mahtavan näköinen tuo tila on valaistuna 🙂

  • Toivotaan, että paranee vielä =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *