Aamukeskustelu

Viime yö nukuttiin vähän huonommin kuin normaalisti, sillä pikku neidillä oli kuumetta ja räkä lentää tällä hetkellä kiivaammin kuin on nenäliinoja tarjolla. Aamulla heräsin siihen, että minua tökitään sormella selkään. Pikkuisen kun raotin silmiäni oli nenäni edessä kännykkä, jossa oli etuovi.com auki ja sieltä esiteltiin minulle taloa. ”Kato! Mitä sanot? Oisko hyvä?” Käänsin kylkeä ja suljin silmäni ja mutisin jotain hulluudesta. Jankkaus vieressäni ei loppunut. ”Voisko tässä olla potentiaalia? Kato! Voikko nyt kommentoida!” Raotin taas silmiäni ja katsoin edessäni olevaa pohjapiirustusta. Huomasin kommentoivani puoliunesta pohjassa olevista vioista ja puutteista meille. Palpatus vieressäni jatkui: ”No eihän nämä koskaan ole heti oikein mutta jos ton siirtäs tonne ja tuon tonne ja tuosta purkas ja laittas tonne, sinne sais tehtyä tuota ja tähän tätä ja jooo… kyllä tästä vois saada, pitäs ehkä laajentaa taas autotalliin, mutta kato! Sitten sais näin ja näin ja näin!” Ja mitä minä kommentoin…!? ”No piirrä mulle tuo pohja uusiksi, niin katotaan sitten, onko se hyvä:” 
Tältä siis kuulostaa, kun kaksi ei niin kovin järkevää ihmistä keskustelee. 
Hulluudet sikseen ja aamukahvin keittoon siitä sitten. Keittiötä kun suunniteltiin, niin yritimme löytää ratkaisuja saada mahdollisimman moni (mielellään kaikki) kodinkoneet integroitua piiloon. Kahvinkeittimelle tehtiin korkeaan kalusteeseen kaappi, josta sen voi vetää käytettäessä esille ja muutoin se on piilossa. Samalle liukutasolle saatiin mahtumaan myös vedenkeitin ja keittiövaaka. Vedenkeitin ostettiin remontin aikana hurjalla 19 eurolla ja ajateltiin sen kestävän juurikin sen ajan. Tarkoitus oli siis ostaa jossain vaiheessa uusi nätimpi ja parempi keitin. Mutta eipä ole järkeä, kun pannu vielä pöhisee ja tuollahan se on piilossa kaikilta katseilta. 
Viereisessä kaapissa on mikro, mutta tähän kaappiin minulla olisi muutoshaaveita. Blenderi tai jopa yleiskone on ollut haaveissani jo kauan. Ne on sellaisia vekottimia, että en välttämättä näitäkään työpöydälle halua esille laittaa mutta jos ovat jossain laatikossa, ei niitä tule käytettyä. Jos asentaisimme tähän toiseenkin kaappiin liukulevyn, niin saisimme näitä kodinkoneita vielä toisen mokoman helposti käytettäviksi, mutta kuitenkin piiloon. Mikro voisi hypätä tuosta vain eri kaappiin. 

Ja jos joskus tulevaisuudessa oltaisiin jossain eri osoitteessa, tämä idea aivan varmasti seuraa mukanamme sinne. 
Onko teillä hyviä keittiön organisointi ja tavaroiden piilotus keksintöjä? 
ps. Äiti, älä ota kaikkia juttuja niin vakavasti. (Mutta kaikkeen kannattaa varautua) 🙂

8 thoughts on “Aamukeskustelu

 1. Tosi hieno idea, itsekin voisin tykätä meillä tuollaisesta. Tosin voi olla, että mies ois asiasta eri mieltä. Välillä tuntuu, että meidän maut menee tosi hyvin yksiin ja toisinaan ne on niin kaukana toisistaan.

  Meillä on sellainen ikivanha keittiö ja vihaan siellä lähes kaikkea. Kaapin ovet on ruskeat ja pöytätaso sellainen vaalea jossa jotain pilkkuja. Osa kaapeista on todella epäkäytännöllisiä. Osaa kaapeista ei saa kunnolla auki tai vastaavasti kiinni. Itse en oo hirveän pitkä, ehkä just jotain 160cm ja yllän parille ekalle hyllylle.

 2. Meillä on vastaavanlainen systeemi ja mikrosta sen verran, että kunhan ilma pääsee kiertämään, niin hyvin voi pitää kaapissa. Meillä on mikro ja kahvinkeitin olleet kaapissa pian 5 vuotta ja kaappi on kuin uusi.

 3. Voi pistorasiat, sen olisi voinut vaikka lisätä tuohon juttuun. Niiden piilotus meillä hoidettiin kourulla, joka on tasojen takana. tykkään enemmän kuin sellainen vaihtoehto, että pöydässä on ruma ylös pomppaava osa. Kouruun saa laitettua myös muutakin tavaraa ja se tekee tasosta kokonaisuutena syvemmän (esim hellalta ei rasvat lentele seinään niin helposti).

 4. Samoin sinne! (vaikka meni jo) =)

 5. Mahtava aamukeskustelu. 😀 Hei onko oikeasti ihan hyvä ratkaisu pitää mikroa kaapissa? Kun mä eräänä päivänä sain omasta mielestäni loistavan idean, että siirrän mikron kaappiin (meillä on sellainen ihan perus ruma syvennys mikrolle) ja nykyiseen syvennyksen paikkaan laitetaan ovi. Keittiön yleisilmeestä tulisi kyllä paljon siistimpi niin. Mutta mies väitti, että mikro on jotenkin vaarallinen kaapissa!! Hmmm… Kuulemma mun kannattaisi välillä miettiä myös käytännöllisyyttä, eikä pelkästään, miltä joku näyttää. Ai mitenniin???

  • En kyllä hoksaa, että miksi se olisi vaarallista. Onko miehelläsi tähän joku perustelu? samalla tavoinhan se on käytössä kuitenkin siinä kolossa vain, kuten olisi sellaisessa ovetomassa kolossakin.. Eikös? Toki minähän kyllä monesti laitan ovenkin kiinni käyttäessa, niin ei ääni häiritse. 🙂

 6. Ihan mahtava idea!
  Hyvää viikonloppua! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *