Affordable Luxury – Lapland Hotel Oulu

Eilen on Ouluun avattu uusi hotelli, Lapland Hotel Oulu, johon pääsimme blogiporukalla jo ennakkoon tutustumaan viime viikonloppuna. Vanhaan kiinteistöön remontoitu ja uusittu hotelli teki kyllä vaikutuksen heti ala-aulassa, joka oli tunnelmallinen ja lapin henkeä huokuva. Ennen kierrosta nautimme lasit kuohuvaa hotellin baarissa. Hotellin johtaja Yrjötapio Kivisaari kertoi meille hotelliketjun ideasta tuota pala lappia keskelle kaupunkia ja luoda asiakkaille ylellisiä elämyksiä kohtuulliseen hintaan. Lisäksi saimme kuulla hotellikiinteistön historiasta ja remontista. Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla aivan keskustan kupeessa sekä kauniin Ainolan puiston vieressä. Siitä jos jostain on helppo lähteä tutustumaan kauniiseen kaupunkiimme.

Lapland Hotel Oulu

Pääsimme tutustumaan Comfort tason huoneeseen, joka avasi kyllä hotellin teemaa: Affordable Luxury. Jos alimman hintaluokan huone näyttää tältä, en uskalla edes ajatella miltä näyttää Premium- tai De Luxe-tason huoneet, puhumattakaan sitten reilun viidenkymmenen neliön Sviitistä saunoineen. Hotellissa on 160 upeaa huonetta, joiden design on saanut vaikutteita luonnosta ja Lapin tarinoista.

Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu

Tutustuimme myös historialliseen, vuonna 1825 rakennettuun Ynninkulmaan. Viinikellari, kokoustilat sekä hulppea juhlahuoneisto olivat kyllä näkemisen arvoisia paikkoja.  37 vuotta Oulussa asuneena jouduin myöntämään, etten muista koskaan käyneeni Ynninkulmassa aikaisemmin. Viinikellarissa järjestetään viininmaisteluja, kokoustiloja voi varata erilaisiin tilaisuuksiin ja juhlahuoneistossa on tilat jopa 400:lle juhlijalle. Kivisaari kertoi juhlahuoneistossa tarjoiltavan joulubuffetin, jonne kyllä aion tämän meidän katraan joku päivä viedä joulun alla. Voin nähdä jo silmissäni kuinka upea juhlahuoneisto on jouluisessa varustuksessaan. Melkein jo haistan joulupuuron ja piparkakut kuvia katsellessani.

Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel OuluLapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu

Hotellin Oula-ravintola tarjosi meille maistiaisia ravintolan herkuista. Annokset olivat silmiä hivelevän kauniita eikä makukaan kyllä jäänyt ulkonäölle kakkoseksi. Enpäs ole ennen maistanut friteerattua jäkälää, tattijäätelöä tai paahdettua perunajäätelöä. Aivan mielettömän hyvää oli joka ikinen annos, mitä eteeni kannettiin. Söin hyvällä ruokahalulla jopa sieniä sisältävät annokset, joihin en normaalisti koskisi lainkaan. Ravintolaan odotan pääsyä uudelleen kuin kuuta nousevaa, sen verran hyvältä kuulostaa menun valikoima. A la carten lisäksi löytyy kotoisampi bistromenu sekä erilaisia koottuja illallismenuja isommille porukoille. Seitsemän ruokalajin yllätysmenu kuulosti niin jännittävältä, että se on kaveriporukalla pakko lähteä testaamaan. Ravintolan astiat on suunniteltu yhdessä Anu Pentikin kanssa ja niitä on yksinoikeudella myynnissä hotellissa. Hotellin aamiainen ei varmasti illalliselle häviä, tarjolla on lähiruokaa, mm. itsetehtyä leipää ja jogurttia sekä munakkaita suoraan munakaspisteestä. 170 paikkainen ravintola muuttuu tarvittaessa jopa 600 paikkaiseksi tilausravintolaksi.

Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu Lapland Hotel Oulu

Että tervemenoa tutustumaan! 

5 thoughts on “Affordable Luxury – Lapland Hotel Oulu

  1. Upean näköinen hotelli ja todella hienot kuvat 🙂

    • Hotelli oli kyllä mieletön. Kuvausolosuhteet hieman hankalat siellä hämärässä.

  2. Siis WAU nainen, mitkä kuvat <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *