Haluttiin savusaunaan

Kodinmuutoksissa vuorossa tänään sauna ja  kylpyhuone. Tyttö nukkui tänään extrapitkät päikkärit ja yritin käyttää tätä aikaa hyväksi saunan kuvaamiseen. Tämä on nimittäin tila, mitä ei uskaltaisi kameran kanssa kohdata lainkaan. Eikä nämäkään päikkärit riittäneet tähän hommaan alkuunkaan. 
Lähtötilanne oli pitkä suorakaide, joka oli jaettu kolmeksi eri huoneeksi (sauna, kylpyhuone ja pukutila). Tämä purettiin ja siitä rakennettiin yksi kokonaisuus, jossa tilat erotettiin toisistaan lasiseinillä. Sauna kasvoi kokoa huomattavasti, kun taas kylpyhuone pieneni ja pukutila pysyi saman kokoisena kuin ennenkin. Tilasta tuli kokonaisuutena tumma, saunaan tehtiin nokista piiluhirttä muistuttavat mustat seinät ja muu tila laatoitettiin samansävyisellä isolla kuivapuristelaatalla. Himmennettävät valaisimet laitettiin vain pukutilaan ja kylpyhuoneeseen, josta valo kuitenkin yltää hyvin myös saunan puolelle, jonne toivotaankin hämyisää tunnelmaa. Valaistuksen ja lasien heijastusten ansiosta ei ovelta näe saunaan, eikä saunojia, mutta taas saunasta avautuu esteetön näkymä ovelle asti.  

Mitä muistan keväästä 2012…? Piilutettiin saunan seinälautoja. Piilutettiin ja maalattiin. Muistuu kolmen vuoden takainen pääsiäinen, kun Kaitsu oli työhuoneessa piilutushommissa ja minä olohuoneessa maalipensselin kanssa. Soittimesta kuului täysiä Pinkin So What, meillä oli oluet kyytipoikana ja ulkona oli mahtava kevät ilma. Silloin muistan laulaneeni täysiä ja miettineeni, että aivan sama vaikka ulkona paistaa ja on lämmin, me tehdään kerrankin jotain muuta kuin vain remonttia, me tehdään meille kotia. Se oli keittiön valmistumisen jälkeen varmaan ensimmäinen mahtifiilis, joka antoi taas voimaa jatkaa rypemistä remontin pyörteissä. 

Arto Halmetojan jakkarat ostettiin pukutilaan sillä mielellä, että niitä voi liikutella myös saunan puolelle tarpeen tullen, kun on enemmän porukkaa lauteilla. Saunan alemmalla tasolauteella toki mahtuu isompikin porukka köllimään ja extraleveälle ylälauteelle mahtuu vaikka kaksi aikuista makaamaan rinnakkain. Hyvät on olleet jakkarat käytettäväksi monessa muussakin tilassa ja tilanteessa. 

Ja mistä sitten lähdettiin…

Huh huh, enkä kyllä astu kameran kanssa tuohon tilaan taas vähään aikaan. 

12 thoughts on “Haluttiin savusaunaan

 1. Tosi upea muutos! Ihastuin puulaatikkohyllyihin eli ovatko mistä peräisin? Oma kylpyhuone jokin aika sitten remontoitu ja nyt kaivataan puteleille jotain ratkaisua (pyörivät lattialla vielä)…

  • Hyllyt on Bauhausin halpislaatikoita, joista on vain sahattu pohjat irti. Sahan avulla saatiin niistä myös eri syvyisiä.

 2. Siis apua, miten mahtava! Tyylikäs! Voi että tämä ei parantanut minun kylpyhuoneremppahaaveita..!! 🙂 Nuo fiilikset, kun tehdään jotain tuollaista, ovat niin parhaita. Hyvin olit kuvannut sen ja varmasti on painunut mieleen. Leppoisaa pääsiäistä!

  • Kiitos ja hyvää pääsiäistä sinne myös!

 3. Waude mikä muutos! Uskomattoman upea lopputulos, kyllä tuolla kelpaa saunoa <3

 4. Wow! Melkoinen ennen-jälkeen muutos 🙂 Ja mahtava lopputulos!

  • Onhan tuossa tieten vähän "sävyeroa" 🙂 Kiitos kovasti.

 5. Onpa dramaattinen muutos ja erittäin onnistunut! Upeat laatat ja piilulaudat.

 6. Wau, te olette kylä tehneet upeaa työtä muutoksien suhteen!! Silmä lepää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *