Hamppu, ihoni pelastus

Tänään hieman asiaa iho-ongelmista ja niiden selätyksestä. Taustana kerron, että ihoni on kuiva ja herkkä, lapsena ja uudelleen teininä minulla oli atooppista ihottumaa. Aikuisiän olen saanut elää ilman vaivoja, kunnes kolmisen vuotta sitten keväällä aloin saamaan oireita kasvoihin työpaikallani. Ensin rohtui huulet, sitten ihottuma levisi silmien ympärille. Lopulta pahimmillaan huulten ympärys oli vesirakkuloilla, silmiä ympäröi parkkiintunut iho ja silmissä kutina ja punoitus. Syksyt ovat olleet vuosi vuodelta hankalampia, homeitiöiden pörrätessä ilmassa on elämäni melkoista helvettiä. Kävin ihotautilääkärillä useampaankin otteeseen, mutta avut mitä sain olivat vain väliaikaisia ja aika huonoja.

Viime marraskuussa kävin tuttuun tyyliini Oulun Design Torilla tutustumassa tarjontaan. Siellä pihalla törmäsimme tyttäreni kanssa alpakoihin. Siinä sen aikaan, kun neiti keskittyi ruokkimaan eläimiä, minä tutustuin myyntikojuun aitauksen vieressä. Linnunradan tilan pitäjä kertoi minulle heidän toiminnastaan ja myymistään hampputuotteista. Ihan mielenkiinnosta ja tukeakseni paikallista yrittäjää ostin testiin hamppurouhetta, hampunsiemenöljyä sekä hamppupalasaippuan.

IMG_3651

Näin ostamistani tuotteista kerrotaan: Hamppurouhe sisältää runsaasti hyvänlaatuista proteiinia, kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja fytosteroleita. Hamppurouhe soveltuu hyvin leivontaan, ruoanlaittoon ja esim. puuroon, viiliin tai jogurttiin lisättäväksi. Kylmäpuristettu hampunsiemenöljy on maultaan hieman pähkinäinen ja vihreä. Hamppuöljy sisältää 75 % ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja sekä biologisesti arvokkaita gammalinoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA). GLA saattaa auttaa tulehduksissa ja ihosairauksissa ja SDA on elimistölle helppokäyttöistä omega3:a. Yhdessä nämä rasvahapot auttavat pitämään veren kolesteroliarvot matalampina ja ylläpitävät hyvää terveyttä. Hamppuöljyssä on myös korkea e-vitaminipitoisuus. Öljyn tumma väri tulee sen sisältämästä lehtivihreästä. Öljyä voi lisätä mm. salaatteihin, dippeihin, marinadeihin, guacamoleen, hummukseen, kastikkeisiin ja smoothieen. Mainio käyttää myös ulkoisesti ihoöljynä sekä ikenille suussa purskutteluun. Hamppusaippua on pehmeä saippua, joka puhdistaa, mutta ei kuivata. Saippuassa ei ole lisättyä väri-, haju- eikä säilöntäaineita.

B6FECF8B-D43E-4D42-AF58-FAD73C14055D

No, mitään luettua ei pidä sokeana uskoa, vaan kaikki on todettava itse. Olen nyt käyttänyt näitä tuotteita noin neljä kuukautta ja ero kasvoillani on nähtävissä alla olevista kuvista. Mitään muita muutoksia en ole tehnyt, joten en osaa kohdentaa tätä mihinkään muuhun kuin näihin tuotteisiin. Hamppusaippua on ihana käytössä. Siinä on pieniä hellästi kuorivia osia ja mieto hampun terveellinen tuoksu. Myös koko ikäni minua vaivannut ongelma, kuivat ja tummuneet kyynärpäät, ovat täysin poissa. Tähän vaivaan olen myös kokeillut kaikkea kosmetologista kuorintoihin, rasvoihin ja jopa jalkaraspeihin. Ja nyt vain yhtäkkiä hetken käytön jälkeen tajusin peiliin katsoessani, että tummuus oli poissa.

Hampunsiemenöljy

Sen lisäksi, että lisäilen nykyään hampunsiemenöljyä pirtelöihin ja salaatteihin, aloin käyttämään sitä myös meikin puhdistukseen. Minulla on tällä hetkellä hampunsiemenöljypullo keittiössä, suihkussa ja vessassa. Ensinnäkin, aivan loistava tuote silmämeikin poistoon, ei paljoa tarvitse hangata, vaan poistaa nopeasti ja tehokkaasti ripsi- ja luomivärit. Tällä samalla tuotteella myös rasvaan ihoni pesun jälkeen. Eikä aikaakaan kun huomasin, että leuassani tasaisen tappavasti vaivanneet näpyt ja niiden arvet alkoivat pikkuhiljaa poistua. Ja lopulta huomasin, että en ole tarvinnut mitään lääkerasvoja enää aikoihin kasvoihini ja ihottuma on pysynyt poissa. Toki tuleva syksy tulee kertomaan paljon, mutta tällä hetkellä en osaa edes murehtia tulevasta.

hamppusaippua

Mitäpä tähän lisäämään, tämä on minun käyttäjäkokemukseni ja toivottavasti tämä tuo apua jopa jollekin toiselle. Mikä parasta, saan tukea näillä ostoillani paikallista yrittäjää ja luonnontuotteita. Ja mitä tulee oireita aiheuttaneeseen tilaan, olemme muuttaneet uusiin toimitiloihin jo aikaa sitten. Tämä ongelma siis on jo menneen talven lumia. Harmillista tässä vain se, että elinikäinen vaiva tästä syntyi. Toisaalta minut voi tilata takuuvarmaksi homekoiraksi kohtuu edullisesti.

Mukavaa lauantain jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *