Ikikyynel

Tytöllä on ollut koko pienen ikänsä vaiva rähmivästä ja vuotavasta silmästä. Jokaisella neuvolakäynnillä tätä aihetta on aina sivuttu, mutta alle yksivuotiaille lapsille toimenpiteitä harvemmin tehdään. Yksivuotisneuvolassa sitten puhuttiin taas asiasta ja olimme neuvolan tätimme kanssa samaa mieltä, että lähetteen voisi silmäpuolelle laittaa. No, minähän en sitten ollut tajunnut, että lähete olikin suoraan toimenpiteesen. Minä kuvittelin vielä tulevan kutsun jollekin silmäekspertille, joka vahvistaa tämän ajatuksemme siitä, että toimenpide on tarpeen. Sitten yhtäkkiä minulle soitettiin muutama viikko sitten, että olisi peruutusaika silmäpolilla toimenpiteeseen. Aika olisi ollut seuraavana päivänä ja paniikkihan se sitten iski. Onko se tarpeen? Minkälainen toimenpide se oikein on? Tyttö on niin kovin pienikin vielä… Nukutuksessahan se tehdään. Kieltäydyimme ajasta sillä kertaa, mutta asia oli tutkittava ennen seuraavaa soittoa. Ja tässä arjen hötökässä ole taas mitään muuta saanut aikaiseksi, kuin soiton neuvolaan. Siellä meidän ihanaakin ihanampi neuvolan täti vakuutteli, että toimenpide on niin helppo ja nopea, että hän ei asiaa edes miettisi. Helpottaisi tyttelin elämää kovasti. Mutta on se jotenkin niin hurja ajatus. Siksi kysynkin, että onko kenellekään teistä kokemusta lapselle tehtävästä kyyneltien toimenpiteestä. Välillä silmä vaikutti jo paremmalta ja kuvittelimme selviävämme ilman sairaalakäyntiä. Kyllä se kuitenkin tasaisin väliajoin vaivaa, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Vakuuttakaa minut siitä, minkä jo itsekin oikeasti tiedän, en vain osaa sanoa sitä ääneen. 

4 thoughts on “Ikikyynel

  1. Kokeile ensin suolaliuoksella pyyhkiä silmää.

  2. Meidän tytöllä tehtiin 2v. Nopeasti parani. Noin viikon tiputeltiin silmiin tippoja ja sen jälkeen ei ole ikinä ollut silmien kanssa ongelmia. molemmat kyynelkanavat oli tosi ahtaat.

  3. Täällä on kokemusta. Neidille se tehtiin aikalailla vuoden ikäisenä ja todellakin oli nopea, vaivaton ja lapsi pääsi samana päivänä kotiin. Sinne jäi silmätulehdukset ja silmän vuotamiset kerralla.

  4. Meillä ei ole kokemusta toimenpiteestä mutta samasta vaivasta kyllä. En nyt muista minkä ikäinen tyttö oli kun vaiva loppui mutta olimme jo tuossa samassa pisteessä. Aika varattuna ja toimenpiteeseen menossa! Kunnes sain perua ajan kun siitä oli tullut turha. Mutta ei toimenpiteessä varmasti ole mitään pelättävää ja tyttö on hyvissä käsissä, vaikka ainahan sitä mieluummin on ilman nukutuksia. Oletteko itse kokeilleet painella kyynelkanavaa säännöllisesti jos se alkaisi pysymään auki?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *