Janne ja Aino – Menovinkki Oulussa tänään

Mikä tunteiden vuoristorata eilinen olikaan. Minä olin jotenkin taas täysin unohtanut oman elämän sinfonian keskellä, että sehän on Jannen ja Ainon ensi-ilta keskiviikkona. Mutta onneksi kaveri piti huolen, että paikalla oltiin ja kyllä nyt harmittaisi, jos en olisi mennyt. Mikä ihana, tunteikas, herkistävä ja lopulta kaikki itkupadat avaava teos. Tässä aamukahvini lomassa olen vielä palannut mielessäni näihin mahtaviin tansseihin ja häkellyttävän hyvään musiikkiin. Voisin selostaa tässä suu vaahdossa teoksesta ja sen mahtavuudesta, haluaisin kertoa monista liikuttavista kohtauksista ja esiintyjäkaartin osaamisesta. Mutta fakta on se, että ei sitä näin voi avata, sehän pitää nähdä. Enkä toisaalta halua paljastaa mitään juonia, jos joku sen on tänään menossa katsomaan. 
Ja sillä tätä kirjoitankin… Menkää hyvät ihmiset katsomaan tämä upea esitys. Tänään on vielä kaksi näytöstä Madetojan salilla ja sitten se on kuulkaa loppu! Näytökset ovat klo 12 ja 18. En voi muuta kuin suositella! Muista varata nenäliinoja laukkuun.

Kävitkö eilen ensi-illassa? Mitä tykkäsit? Oletko tänään menossa? 

Janne ja Aino – Balladi erään säveltäjän elämästä
Kesto noin 1 h 40 min (sis. väliajan)
Kansanballadiksi sävelletty Janne ja Aino on tunnerikas tanssiteos, joka avaa raikkaalla tavalla silmiemme eteen sarjan erään säveltäjäneron elämänkäänteitä. Saamme todistaa kuinka kovalla ja tinkimättömällä työllä nuoresta muusikosta kasvaa arvostettu kansainvälinen taiteilija. Jannelle musiikki on läsnä kaikkialla vaatien jatkuvia uhrauksia muilta elämänalueilta. Onneksi elämän puntarin toisessa vaakakupissa hehkuu taltuttamaton ja kuuma rakkaus, joka lujittaa elämänväkevää tunnesidettä kahden taiteilijasielun välillä. Aino on säveltäjämiehellensä elämän suurin sinfonia, kaikki kaikessa. Teoksen dynaaminen ilmaisukieli syntyy tässä päivässä soivan kansanmusiikin ja energisesti virtaavan tanssin saumattomasta symbioosista.
Koreografia ja ohjaus Petri Kauppinen ja Milla Korja

Sävellys Ville Ojanen
Käsikirjoitus Petri Kauppinen
Laulujen tekstit Heidi Maria Paalanen

Puvut Ulpu Korpua

Valot Jari Haavikko
Valokuvat Jussi Liikala

Timo Rautiainen Janne

Johanna Iivanainen Aino

Aapo-Matti Puhakka Kertoja ja Robert


Musiikin johto Ville Ojanen

Ostrobothnian Folk Orchestra

Oamkin tanssinopettajaopiskelijat


(kuvat: luvalla lainattu omj:n pressikuvista)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *