Joululahjan lunastus (osa 1) – Reikiä nolla

Olenko muistanut kertoa, että yksi joululahjoistani oli hammaslääkäri?? Kyllä, luitte oikein. Tuo meillä asuva kotipukki oli päättänyt raahata minut yhdeksän vuoden jälkeen (heti taas) tarkastukseen ja sen myötä tarvittaviin toimenpiteisiin.  Kyllä kotipukki vaimonsa tuntee, että ei sitä saa lekuriin muutakuin pakottamalla ja itse ajan varaamalla. Edellisen kerran kävin hammaslääkärissä tosiaan varmaan noin 9 vuotta sitten. Silloin oli sellainen pakkotilanne, että puhjennut ja reikääntynyt viisaudenhampaani oli jo niin kipeä, etten voinut enää öisin muuta kuin itkeä. Särkylääkkeetkään eivät auttaneet.

kaakkurin smile

Tuolloin kävin Oulun Hammaslääkärikeskuksessa, joissa toimii pelkopotilaisiin erikoistunut Timo Ahola. Sainkin todella miellyttävää palvelua, mutta kyllähän se tuntui välillä kuin olisivat lapselle puhuneet. Ehkä minä jossain siellä niiden käyntien tiimellyksessä tajusin, että en varsinaisesti mikään pelkopotilas edes ole. Pelkopotilas ei kestä sitä tuolissa istumista ja oman kontrollin puutetta. Minulle vaikeinta ja pelottavinta on vain sinne lääkäriin lähteminen. Sitten kun siellä jo on, niin sen kestää kyllä. Viisaudenhampaan poisto tuolloin oli niin miellyttävä kokemus, että vannoin jatkavani käyntejä siellä vuosittain tarkastuksessa. Olinhan parantunut peloistani ja valmis kohtaamaan hammaslääkärit uudelleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt näin heti yhdeksän vuoden jälkeen, kun taas väkipakolla menin tarkastukseen, jouduin toteamaan saman asian. Ei se ole kamalaa ja sen kestää kyllä. Vaikka väliä käynneissä oli noinkin monta vuotta, sain kuitenkin iloisia uutisia. Reikiä nolla ja kaikki kunnossa! Hammaskivi poistettiin ja sain kotihoito-ohjeita parempaan suun hoitoon. Hammaskiven poistostakin on tullut niin miellyttävää verrattuna siihen muinaiseen teräaseella rappaukseen, että eihän siinä ollut mitään… Suun terveyden lisäksi hoito muutti peilikuvaakin päheämpään suuntaan, kun värjäymät ja keltaisuus vähenivät huomattavasti. Hoitopaikaksi valikoitui tällä kertaa Kaakkurin Smile ja erittäin tyytyväinen olen saamaani hoitoon ja palveluun.  Kaitsu tuli jälkeeni ja minä marssin suoraan kauppaan ostamaan meille kummallekin sähköhammasharjat sekä hammaslankaa. Myönnetään, hammaspesu on talossamme ollut kivikautista ja alkeellista. Siihen tulee nyt muutos.

Ensi viikolla on sitten lahjakortin toisen osan lunastus; hampaiden valkaisu. Sitä käyntiä odotankin jo huomattavasti innokkaammin.

3 thoughts on “Joululahjan lunastus (osa 1) – Reikiä nolla

  1. Mä haluisin niiiin mennä hampaiden valkaisuun!!

  2. Merja

    No nyt viimeistään kantsii ottaa tavaksi alkaa käymään kerran vuoteen hammasputsissa ja tarkissa suuhygienistillä. Sillai niinkuin ennaltaehkäisyksi. Eihän esim gynelläkään käydä vain jos vaivoja jo on? Vai?

    • Juu kyllä näin on nyt tarkoitus. Smile lupasi muistuttaa ja kutsua vuoden päästä uudelleen, niin meneminen on helpompaa kuin että itse pitäisi viitsiä ja muistaa. Kyllä se gynelle menokin on yhtä hammasten kiristystä, mutta se onkin ainoa tohtori mihin olen omaehtoisesti ja säännöllisesti mennyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *