Keittiösuunnitelma

No niin, nyt se on valmis. Kolmas versio toden sanoi.

Ensimmäisessä versiossa keittiö oli U-mallinen, korkeat kaapit tulivat vasemmalle reunalle, ja koko loppuosa kiersi matalana kaapistona. Vesipiste oli korkeiden kaappien takana samalla seinällä. Uuni ja liesi olivat takaseinällä.

Tämä versio hylättiin kolmesta syystä:
1. Nurkkiin jäi auttamatta hukkatilaa
2. Korkeat kaapistot blokkasivat huoneen perällä olevasta ikkunasta tulevan valon sekä näkymän ruokailutilasta ja olohuoneesta
3. Keittiön malli ei muuttunut tarpeeksi vanhasta ja oli ehkä jotenkin turhan ”helppo” ratkaisu

Seuraavassa versiossa korkeat kaapistot siirtyivät takaseinälle ja matalat sivuille. Näin saatiin huomattavasti enemmän avaruutta keittiöön ja valoa ruokatilaan ja jopa olohuoneeseen saakka. Lisäksi kaikki kalusteet saatiin kokonaan hyötykäyttöön, eikä hukkatilaa jäänyt mihinkään rakoon. Keittiöön ei myöskään syntynyt yhtään ahdasta paikkaa kalusteiden käytön suhteen. Vesipiste, uuni ja  liesi nyt kaikki vasemmalla seinustalla (tuo möhkäle on olevinaan kahvinkeitin, siitä ei tarvitse välittää).

Tämäkin versio muuttui kuitenkin vielä. Mietimme, että takaseinä on ehkä liian raskaan näköinen mustine korkeine  kaapistoineen. Joten päätimme kokeilla miltä näyttää, jos vaihdamme takaseinän kalusteet valkoisiksi… Ja siinähän se sitten oli! Meidän keittiö! <3 Eli eipäs me vielä kokonaan unohdettukaan kiiltävää valkoista. =)

Lattia on valkoinen. Matalat kalusteet tulevat tammiviilusta ja tasot massiivitammesta, kaikki petsataan mustaksi. Korkeat kaapit ovat korkeakiiltovalkoiset, niin kuin olohuoneen ja ruokailutilankin kalusteet.

Kaikki kodinkoneet uunia lukuunottamatta ovat ovien takana piilossa. Tämän on myös syy siihen, miksi jääkaapin viereiset korkeat kaapistot on jaettu avattavaksi useammalla ovella. Esimerkiksi kahvinkeitin tulee ulosvedettävään tasoon kaapin taakse, jotta se ei ole näkösällä koko aikaan. Alakattoon on sijoitettu suoraa ja epäsuoraa valaistusta sekä liesituuletin.

JA himoitsemani viinikaappikin on saatu sijoitettua asuntoon, eikä se vienyt yhtään tilaa keittiöstä. Portaiden alla oleva turha tila oli kuin passeli säilytyskalusteelle. Muru piirsi kalusteen, johon on integroitu viinikaappi sekä säilytystila viini- ja kuoharilaiseille. Huomenna sitten vain mittojen ja piirustusten kanssa Kiimingin Kalusteeseen sopimaan hinnoista.

Tykkään (enkä malta odotta) ! =)

7 thoughts on “Keittiösuunnitelma

 1. Mallinnukset on tehty Archicadilla (versio 13) ja Rendaukset on tehty ohjelmalla Artlantis 3.0. Kuvat on "raakamallinnuksia", ei ole siistitty Photarissa.

 2. Millä ohjelmalla olette näitä suunnitelmia tehneet?

 3. Tickler: Joo, onhan se. Pääsee näkemään niin pitkälle suunnitelmat. Kuin valokuvaa katsoisi (tuleekohan masennus, kun menee paikan päälle, eikä siellä olekaan vielä valmista =))

  Sofiina: Kiitos. Tykätään kyllä. kontrastia tulee lisää vielä värien lisäksi sitten materiaaleista.

  Nimettömältäkin olisi mielenkiintoista kuulla perustelu mielipiteelle.

 4. Anonyymi

  hieman kömpelö kyllä toi takaseinän ratkaisu. sori.

 5. Anonyymi

  Vau, mikä keittiö teille on tulossa!

 6. Teidän suunnitelmat vaikuttaa kyllä tosi kivoilta!
  Tykkään tuosta musta-valkoisuuden kontrastista ja moderniudesta!:)

 7. Kyllä on kätevä tuo mallinnusohjelma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *