Kirppujen löytöjä ja kompastuskiviä

Vaikka toisaalta lastenvaatteita tuollaiselle parivuotiaalle löytyykin kirpputoreilta pilvin pimein, on löytöjen tekeminen kovasti kiven alla. Tuntuu, että osalla on aivan kummallinen käsitys hinnoista, mitä voi käytetystä lastenvaatteesta pyytää. Moni pitää vaatteillaan hintoja, joille pärjää jopa liikkeiden alennusmyynnitkin. Pahimmillaan vaate on vielä likainen tai jopa rikki. Onneksi sen hintatason pystyy kuitenkin tulkitsemaan jo yhdestä vaatteesta pöydällä, eikä tarvitse koko myyntipaikkaa tutkia. Itse myin melkeinpä kaikki pieneksi käyneet lastenvaatteet maksimissaan kahdella eurolla, ja tätä hintatasoa toivon löytäväni itsekin. Toki, jos löytyy jotain todella mieluista tai mahdollisesti suosimaani merkkiä, niin olen siitä valmis maksamaan enemmänkin. En kuitenkaan juokse minkään tietyn merkin perässä, vaan kaikki on kiinni väristä ja kuosista. Itse myyn merkkijutut ennemmin netissä tai kirpppispäivinä kuin itsepalvelukirpputoreilla, niissä kun on auttamatta aina hävikkiä.

Jos hintataso miellyttää, niin seuraava kompastuskivi onkin sitten värimaailma. Miten minusta tuntuu, että olen todellista vähemmistöä, kun en halua missään nimessä ostaa lilaa, beigeä, ruskeaa tai muitakaan hempeitä pastellisävyjä. Vaaleanpunainen menee jossain tilanteissa, jos sen yhdistää mustaan tai valkoiseen. Pyrin kuitenkin suosimaan kaikkea muuta ennemmin. Haluan rehellisiä ja kirkkaita värejä sekä aina tyylikästä mustaa ja valkoista. Kuitenkin suurin osa tyttöjen vaatteista kirppareilla on juuri sitä inhokkiani lilaa ja violettia tai muita hempeitä sävyjä. Joskus kuitenkin onni osuu kohdalle ja löytyy kivaa kotiin viemistä kivalla hinnalla. Kuten nämä tulevan kesän koot, joista maksoin yhteensä pari euroa. Mikä sinun mielestäsi on sopuhinta lastenvaatteelle kirpputorilla? Tai mitä olisit valmis mistäkin maksamaan? 

IMG_1270_muok lastenvaatteet

3 thoughts on “Kirppujen löytöjä ja kompastuskiviä

  1. p

    Tuttu ongelma kirppareilla, täällä tosiaan tuntuu kirppiksillä olevan tarjolla väriä värin kanssa. Myös myydessä sama ilmiö näkyy, värikkäät vaatteet menevät kaupaksi paremmin. Jaksan aina ihmetellä sitä, että ne omat suosikit eivät lähde maltillitista 1-2e:n hinnoista huolimatta kenenkään mukaan. Tänäänkin tyttölapsi lähti päiväkotiin mustaharmaissa housissa ja valkoisessa paidassa. <3

    • No näinpä! Niistä mistä itse maksaisi ja mitä itse haluaisi, niin ei sitten liiku yhtään sitä tahtia kuin ajattelisi ja toivoisi.

  2. paukku

    Joo just tänään totesin samaa kirppareilla Oulussa kiertäessä ja tarkka tyttäreni 8v. huomasi likaiset ja risaiset vaatteet ja sitte niistä ollan jotain vailla. En voi käsittää. Edukkaat hinnat nimenomaa ihmiset niin tavara kiertää eikä pyöri vaan:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *