Kodin kotoisin nurkkaus

Pienen sisustusbloggariporukan kesken keksimme blogeissa toteutettavan haasteketjun, joista ensimmäistä ideoi ja emännöi Suvi Valkoisesta Harmajasta. Suvi heitti meille haasteen kuvata kodin kotoisinta nurkkausta. Mietin pitkään miltä kantilta lähtisin tätä toteuttamaan. Talostamme löytyy monta kotoista nurkkausta, joita olisin voinut miettiä tähän juttuun. Kotoisin nurkkaus voisi olla sauna, jota on pitkään ja hartaasti itse tehty ja joka on maailman paras paikka rentoutumiseen. Nurkkaus voisi olla myös olla olohuoneen sohvanurkkaus pehmeine tyynyineen ja viltteineen. Tällä hetkellä toki olohuone elää murroskautta ja on kohtalaisen tyhjä, joten mietin sen sijoittumista tässä kisassa vasta kun siellä on valmista.

Kotoisuus luonnollisesti on meille kaikille aivan eri asioita. Itse miellän kotoisuuden ehkä sanoilla persoonallinen, tunnelmallinen ja viimeistelty. Meillä elettiin pitkään remontin valmistuttua hyvinkin minimalistisessa, suorastaan askeettisessa ympäristössä. Olemme niin sanotusti asuttaneet tätä taloa todellakin pikku hiljaa. Hätiköityjä päätöksiä ja ostoksia ei sisustuksen suhteen olla juurikaan tehty (muutamaa harha-askelta lukuunottamatta..). Kaikki ajatukset muhivat ja elävät ennen kuin ne toteutetaan. Vaikka luen blogeja ja ihailen niissä olevia koteja, en kuitenkaan halua kotimme olevan kopio jostain. Siksi monesti kivan asian löydyttyä pitää koittaa keksiä ratkaisu, mitä ei oltaisi muualla nähty.

Piensisustuksen hiivittyä hitaasti ja harkiten taloomme on täällä vielä paljon nurkkia, jotka ovat mielestäni vielä viimeistelemättömiä. Ne paikat, jossa pääsee jo leikittelemään esineillä, väreillä ja muodoilla ovat niitä valmiita ja kodikkaimpia paikkoja. Tokikaan sisustus ei koskaan voi olla 100 % valmis, se elää koko ajan. Myös valaistus on meille äärettömän tärkeä asia sisustuksessa ja ehdottomasti se juttu, mihin me satsataan.

Tässä huoneita ja nurkkia mielessäni läpikäydessä se yhtäkkiä vain välähti. Ahaa-elämykseni jälkeen piti oikein ihmetellä, että mikä sinä muka kesti. Tottakai se on keittiö! Keittiö on makumme mukaan erittäin simppeli ja minimalistinen kalusteiden suhteen. Ehdottomia ei-juttuja meille oli sokkelit, yläkaapit, sekä näkösällä olevat kodinkoneet. Vaikka kaikki olennainen pitää olla piilossa, haluan kuitenkin elämän näkyvän pöydillä ja tasoilla. Keittiöön on kertynyt viherkasvia, kirppislöytöjä ja käytetyimpiä mausteita tekemään tilasta kodikkaamman ja viimeistellymmän.

moderni keittiö

Kun ”pohjat” on yksinkertaiset ja pelkistetyt, on sisustaminen ja sen muuttaminen tilassa helppoa. Tykkään vaihdella Vipp-hyllyn sisältöä ja työtasoilla olevia esineitä vähän mielen ja kausienkin mukaan. Lisäksi keittiöön saa helposti erilaista tunnelmaa kattauksia vaihtelemalla. Tämä on vaihtelunhaluiselle sisustajalle hyvä paikka totetuttaa itseään.

marimekko siirtolapuutarha marimekko pöytäliina iittala kastehelmi marimekko siirtolapuutarha

Keittiö ja ruokailutila ovat paikat, missä ehdottomasti eniten ollaan ja missä eniten puuhastellaan. Se on paikka, mitä ensimmäisenä (ja viimeisenä) aina siivoaa ja minkä haluaisi olevan koko ajan tiptop-kunnossa. Se on myös paikka, missä voi sisustaa ruoalla, yrteillä ja mausteillakin. Uuden ilmeen löytymiseen voi siis riittää vain lähikaupassa käynti ja muutamien kippojen siirtäminen paikasta a paikkaan b.

P6260600_muok

Keittiön sisustus Keittiön sisustus

Mikä sinun mielestäsi on kodin kodikkain nurkkaus ja oletko yhtään samaa mieltä minun ajatuksieni kanssa? 

5 thoughts on “Kodin kotoisin nurkkaus

  1. Teillä on kyllä tosi kaunis ja ihanan kerroksellisesti sisustettu keittiö! 🙂

  2. Kylläpä onkin viihtyisä keittiö teillä! Itsekin tykkään eniten yksinkertaisesta ja selkeälinjaisesta keittiöstä, jolloin kodikkuutta tuovat siellä olevat ruoanlaittoon ja elämiseen liittyvät tavarat. Nyt vuokrakodissa meillä on vähän ylikodikasta, kun on pyökkikaappia ja kellastunutta koivuparkettia koko tila täynnä ja säilytystilan vähyyden vuoksi tavaraakin on reilusti esillä 😉

  3. Kaunis tuo teidän keittiö.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  4. Kaunis tuo teidän keittiö onkin! Jaan ajatuksesi tuosta, että kun pohjat on selkeät ja simppelit, voi piensisustuksella muuttaa tunnelmaa helposti ja aika paljonkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *