Kodinhoitohuoneen lattiamietintää

Olen aika innoissani, kun saan suunitella kodinhoitohuonetta jälleen kerran, nimittäin ensimmäinen versio meni vähän hutaistessa ja kiireessä. Ei siinä ollut ehtinyt muutenkaan miettiä tarkasti, mitä toimintoja ja miten sijoitettuna niitä huoneeseen haluaa. Uusi aluevaltaus kuitenkin kyseessä, eihän meillä koskaan aikaisemmin ole kodinhoitohuonetta ollut. Nyt kun khh:ta on reilun vuoden käyttänyt, tietää jo vähän, että mihin asioihin kiinnittää huomiota. Tietenkin tilanne on edelleen siinä mielessä sama, että remontoimme vanhaa ja toteutus on täten rajallista verrattuna uuden rakentamiseen alusta saakka.
Ensimmäinen versio oli aika tummilla pintamateriaaleilla tehty, harmaat kaapistot, musta lattialaatta ja harmaasävyinen kuviotapetti. Koska huonetta ei vielä ehditty saada viimeisteltyä lopppuun ja esimerkiksi valaistus puuttui kokonaan alakaton keskeneräisyyden vuoksi, tuntui huone koko ajan vain pienemmältä, pimeämmältä ja ahdistavammalta. Lisäksi huone toimi koko ajan remonttivaatteiden ja tavaroiden säilytyspaikkana, joten se oli kaaoksen vallassa alusta loppuun. Luonnollisesti, jos se olisi saatu valmiiksi ja siistiksi, tilanne olisi varmasti ollut toinen. Kuitenkin nyt uutta suunnitellessa ajatus on vain valkoisessa, vaaleassa ja valoisassa.

Ensiajatus oli tehdä huoneesta kokonaan valkoinen lattiasta kattoon. Asiaa kuitenkin mietittyämme ja laattaideoita katsellessamme on ajatus vähän muuttunut. Nyt tuntuu, että haluaisimme muuten koko valkoiseen huoneeseen jonkin kontrastin ja katseenvangitsijan. Tämä voisi olla joku hauska lattialaatta, jossa olisi musta-valkoinen väritys ja graafinen kuviointi. Tällä hetkellä meidän molempien suosikki on kuvien perusteella alla oleva kuutiokuvioinen laatta ja näistä ehdottomasti tuo oikealla puolella oleva pienempi kuvio. Tila on kuitenkin vain vajaa viisi neliötä, joten laatta ja kuviointi eivät voi olla kovin suuria.

En vain yksinkertaisesti löydä tuota laattaa mistään! Ja muutenkaan näitä tämän tyylisiä kuviolaattoja ei tunnu löytyvän liikkeistä ainakaan esillä. Kiersimme yksi ilta kolme liikettä, eikä kuviollisissa vaihtoehdoissa ollut kuin perus Octagonia sekä jotain todella country-tyylistä kauheutta. Eli kaikki vinkit mustavalkoisista, graafisista, moderneista laatoista ja varsinkin alla olevasta kuutiolaatasta otetaan lämmöllä vastaan. 

9 thoughts on “Kodinhoitohuoneen lattiamietintää

 1. Lisää saman mallisia/tyylisiä laattoja löytyy hakusanoilla "cubic encaustic tile".

 2. Hei taas! Muita laattoja tänään etsiessä löytyi tuo teidän haluamanne laatta! Laatta on villa lagoonin Cubes ja sitä myy Suomessa Aveo!
  http://www.aveo.fi/sisustusblogi/tag/marokkolainen%20kaakeli

 3. Moikka! Ootkohan jo selvittänyt, että tuo graafinen lattialaatta on Emery et cie:n sementtilaatta. Löytyy muissakin väreissä, kesän 2008 mallistoa (http://www.emeryetcie.com/en/what/tiles/cement/examples/shop-windows/summer-2008/catalogue/). Muistan kuulleeni, että merkillä ei ole edustusta Suomessa. Pitäisi siis tilata Belgiasta… 🙂 Upea laatta kyllä! Ja tsekkaa hei Marrakech Design. Heillä on myös graafisia kuvioita laatoissaan (okei, ei ihan edullisimmasta päästä tämäkään). 🙂

 4. hei ootko miettinyt sellaista kahdeksankulmaista laattaa lattiaan. sekin voisi olla mielenkiintoinen..

 5. Juu-u, samaisia kolmiuloitteisia laattoja katselin (haaveilin) meillekin mutta eivät sopineet yleisilmeeseen sitten kuitenkaan.
  Muistan jossakin kyselleeni tietääkö kukaan mitä laattaa tuo on ja mistä sitä saisi…Arvaa muistanko enää? :/

 6. Vitsi noi ylimmän kuvan oikeanpuoleiset laatat on ihania. Oispa meilläkin lisää huoneita, joita sisustaa 😉

  • Sehän se onkin aina ongelma, kun huoneet loppuu kesken. =)

 7. Moi Nanna! Katsoppa Venuksenkylpy.fi ja sieltä esitteet. He myyvät ihania erilaisia laattoja ja muistaakseni Art deco lastoissa oli jotain tuon tyylistä! Onnea etsintään!

  • Kiitos vinkistä!! Katselin sivut, mutta äkkiseltään näytti malli aika keltaiselta(beigeltä. Tyyli oikea, väri väärä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *