Köyhät suolaiset ritarit

Yhteistyössä Vaasan ja Indiedaysin kanssa

vaasan taika köyhät ritarit

Tänään töiden ja tarhapäivän jälkeen ajoimme tytön kanssa lähikauppaan ostamaan päivällisaineksia. Automatkalla päätimme yhteistuumin että tänään tehdään yhdessä jotain kivaa. Tyttö on todella innokas auttamaan keittiössä ja pitäähän se antaa toisen tehdä että oppii. Ostin Vaasan Taika-leipää, tällä kertaa täysjyvää. Päätimme tehdä köyhiä ritareita meille mieluisammalla, suolaisella twistillä.

vaasan taika köyhät ritarit

Köyhät ritarit on oikeastaan meille aika harvinainen käsite kotona. Sen on aina mieltänyt makeaksi ja vaalean leivän vaativaksi herkuksi. Jälleen kokemusta rikkaampana on pakko todeta tämän olleen kuitenkin mukava ja helppo herkku tehdä yhdessä pikku-neidin kanssa. Vaasan täysjyvävehnästä, -rukiista, -speltistä ja -kaurasta leivottu leipä ja suolaiset lisukkeet tekivät lopputuloksesta melkoisen herkun. Rakastan basilikaa ja suolaheinää, keväässä parasta onkin tuoreiden yrttien ja salaattien saatavuus.

vaasan taika köyhät ritarit vaasan taika köyhät ritarit

Tyttö teki oman leipänsä ja äiti oman. Täytteet olivat molemmilla samat;
– Creme Bonjour (sipuli)
– Basilika
– Suolaheinä
– Rucola
– Kirsikkatomaatti
– Härän lihaa ja metwurstia

Lisäksi; Vaasan Taika täysjyvä, ruokakermaa, kananmuna ja voita/öljyä paistamiseen

vaasan taika köyhät ritarit

vaasan taika köyhät ritaritvaasan taika köyhät ritarit

Om-nom-nom! Että oli hyvää! Pikku-kokin ainoa ongelma vain on se, että ruoka ei meinaa ehtiä hellalle ja lautasella saakka, kun se on jo pistelty poskeen.

vaasan taika köyhät ritarit

Sinulla on mahdollisuus käydä osallistumassa Instagram- kilpailuun, jossa jaetaan leivän taikaa. Julkaise oma leipäterveisesi Instagramissa hashtagein #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot Vaasan leipomot arpoo instagram- tilillään 2 voittajaa joka viikon perjantai, jotka palkitaan herkullisin eväskorein (arvo n. 40 euroa). Tarkemmat ohjeet ja säännöt täällä.

One thought on “Köyhät suolaiset ritarit

  1. No nyt on herkullisen näköinen leipä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *