Laajennusta

Kuten on jo käynyt ilmi, nautimme näköjään turhan paljon remontin keskellä asumisesta. Koska alkuperäinen remontti alkoi uhkaavasti lähestyä loppuaan, päätimme laajentaa sitä autotalliin ja lisätä samalla parikymmentä neliötä asuintilaa taloomme. Talli oli autolle joka tapauksessa liian pieni, eikä ole siinä tarkoituksessa meillä ollut koskaan. Vauvan tulon vuoksi lisätilan hyödyntäminen turhasta tilasta tuntui kovasti järkeenkäyvältä idealta. Samalla saamme myös järkeistettyä vielä muutamia toimintoja kodissamme, vaikkakin jouduimme jotain vastarakennettua purkamaankin.

Yksi näistä toiminnoista on kodinhoitohuone. Alkuperäisessä pohjassa khh oli 7 m2 tila, josta tekninen tila haukkasi ison osan käyttötilasta. Tekninen puoli oli myös melkoinen rumuustekijä huoneessa. Huoneessa oli vain pieni ikkuna, joten luonnonvalollakaan ei tilassa juhlittu.

Nyt, kun olemme menneet khh:n seinästä läpi autotalliin, vanha tila saa aivan uuden funktion. Tekninen puoli jää omaksi tilakseen ja piilotetaan liukuoven taakse pois katseilta. Ikkunan puoli on jatkumo eteiselle ja sinne saamme lisää vaatesäilytystilaa. Uusi vajaan viiden neliön kodinhoitohuone tulee vanhan autotallin alkuun ja tilaan tulee mahtavasti luonnon valoa isosta, vanhan oven tilalle asennetusta ikkunasta. Kodinhoitohuone tulee olemaan vain ja ainoastaan kodinhoitohuone ja saamme sinne huomattavasti enemmän säilytystilaa kuin vanhassa huoneessa oli. Lisäksi autotalliin saatiin yksi, vajaa 13 neliön makuuhuone, josta tulee niin sanottu monitoimitila; kakkosmakkari ja vierashuone.

Tällä hetkellä ollaan kyllä aivan fiiliksissä. Uuden huoneen valtavasta, autotallin oven tilalle asennetusta ikkunasta tulee aivan ihanasti valoa aina alkuperäiseen eteiseen saakka ja koko talon ilme muuttui taas kerta heitolla. Nyt kun pääsisi vain sisustamaan ja saisi karistaa nämä remonttipölyt lopullisesti jaloistaan. Mutta toisaalta, mitä sitä sitten tekisi…? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *