Paikka sinisille unille

Toiminnan täyteinen viikonloppu (kerrankin ja pitkästä aikaa) takana. Toissa viikonlopun velttoilun jälkeen päätimme yhteistuumin, että nyt saadaan jotain näkyvää aikaiseksi. Eteisessä on jo muutaman viikon seissyt pari purkkia sinimustaa maalia emmekä enää jaksaneet kuunnella purkkien huutelua, vaan tartuimme tuumasta toimeen. Aamukahvin jälkeen lauantaina suuntasimme makuuhuoneeseen ja jaoimme vastuualueet. Minä sain tontikseni ikkunan pokat ja parvekkeen oven (palataan tähän urakkaan ja makuuhuoneen kokonaisilmeeseen myöhemmin). Kaitsu otti huolekseen suurimman muutoksen, eli tummansinisen unisopin maalaamisen.

Sinimusta makuuhuone

Maali on Farrow and Ballin sävy Blackblue joka nimensä mukaan on hyvin tumma (melkein musta) sininen. Farrow & Ball valmistaa maalinsa laadukkaista raaka-aineista omalla tehtaallaan Englannissa. Maalit ovat tunnettuja hienostuneista värisävyistä ja kauniista mattapinnasta. Valikoimasta löytyy sekä ulko- että sisämaaleja ja näihin sopivat pohjamaalit. Kaikki Farrow & Ball-maalit ovat ympäristöystävällisiä ja niissä käytetään pääasiassa luonnon pigmenttejä. Se mikä meille tuli yllätyksenä, oli maalien pigmettipitoisuus. Pigmentin määrä on noin 30% suurempi kuin tavallisissa maaleissa. Tämän todellakin huomasi maalatessa, sillä maalin menekki oli vain murto-osa siihen, mitä olisi mennyt jotain perusmerkkiä. Sisämaaleista löytyy kahta eri vaihtoehtoa; Estate Emulsion antaa puuterimaisen mattapinnan, joka luo kauniin, vähän utuisen tunnelman. Modern Emulsion on myös mattamaali, mutta siitä puuttuu puuterimaisuus, jonka ansiosta pinta on pestävissä ja se kestää kulutusta paremmin.

sininen makuuhuone

Koska tila on makuuhuone, eikä seinät ole (ainakaan koko aikaa) alttiina roiskeille ja lialle, valitsimme maaleista puuterimaisen Estate Emuslionin. Voin kertoa, että maalin valinta ei ollut itsestään selvyys. Siitä keskusteltiin, paljon. Jos minä olisin saanut päättää, olisi valinta ollut ehkä vieläkin sinisempi Hague Blue, mikä löytyy mm. Form Follows Function -blogista. Se ei mennyt hallituksessa läpi. Kaitsu ehdotti sitten värikartasta väriä Black Blue, joka oli jo niin tumma, että kelpasi myös mustan vankkumattomalle kannattajalle. Tämä otettiin ja nyt kun makuuhuonettamme katselen, en voisi olla tyytyväisempi. Väri on juuri oikea, se on tarpeeksi tumma, siinä on juuri sopivasti sinistä. Vielä kirsikkana kakun päällä, sävy on petrooliin taittava, joka miellyttää omaa silmääni paljon. Ja kävi kaiken lisäksi täydellisesti yhteen uusien petroolin väristen pellavalakanoiden kanssa.

Sininen makuuhuone

sininen makuuhuone

Koska maali on niin riittoisaa, meillä jäi sitä toinen purkki kokonaan käyttämättä. Voin varmasti kuitenkin luvata, että löydän sille kotoamme käyttötarkoituksen. Eri asia onkin, kuinka paljon neuvotteluja sen toteuttaminen vaatii. Kerrottakoon silti, että se mies joka meillä asuu, on aivan yhtä tyytyväinen tähän makuuhuoneen lopputulokseen kuin minäkin. Ehkä siis seuraava neuvottelu menee jo huomattavasti helpommin.

Mikäli Farrow & Ballin maalit kiinnostavat, Suomessa niitä myy Atmosfera Oy Espoon Olarissa. Värikarttoja voi tilata postitse.

2 thoughts on “Paikka sinisille unille

  1. Wau. Näyttää täydelliseltä nukkumasopelta <3

  2. Aivan ihana makuuhuone <3 meilläkin on maalailtu tumman harmaalla joka taittaa siniseen muutamia seiniä. Seuraavaksi siirrytään makuuhuoneen puolelle, sinne olen yrittänyt puhua samaa sävyä. Katsotaan meneekö läpi. Teidän makkari näyttää nyt niin kutsuvalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *