Palkitseva näky

Myöhään viime syksynä saatiin pihalle epämääräinen kasa kunttaa, jonka Kaitsu kavereineen asetteli paikoilleen talon sivustalle kuin luonnon omaa palapeliä tehden. Tämä ilmaiseksi tutulta mökkityömaalta saatu kuntta ei missään nimessä ollut oikeaoppisesti ja siististi irroitettua ja kuljetukeen pakattua. Paikoilleen se kuitenkin saatiin ja monet illat seisoin pihalla säkkipimeässä ja kylmässä sitä letkulla kastelemassa. Keväällä lumien sulettua aloimme tuijottaa huolestuneena keittiön ikkunasta, että mitä sille kuuluu. Se nimittäin näytti surkealta; keltainen ja kuolleen näköinen. Mutta jos näissä tämän kesän keleissä nyt on mitään positiivista, niin meidän kuntta kiittää! Koko kevään tuli vettä sillä tahdilla, että se keltainen ja kuollut kuntta muuttui kuin muuttuikin vihreäksi ja elinvoimaiseksi. Tänä päivänä palkitsee näky tytön pyllistelystä omalla mustikkamaalla sormet ja suu mustana. Perästä kuuluu vain huutoa ja kiljahtelua: ”MUKKIKKAA!!”

IMG_1517IMG_1518

_MG_1528_MG_1531 IMG_1522

Tämä, jos jokin, saa kyllä äitiin puhtia hankkia omalle pihalle ensi kesäksi myös mankikkaa.

2 thoughts on “Palkitseva näky

  1. Wenni

    Hei, meillä naapuriin laitettiin aikanaan kuntta nimenomaan siirtämällä se viereiseltä tontilta rakentamisen alta. Pari kesää se näytti aikasen surkealta ja kitukasvuiselta, mutta sen jälkeen aivan upealta! Maltti on valttia 😉

    • Sittenhän meillä on toiveet vielä parissa vuodessa saada oikeat mega-apajat, kun nyt eka kesänä oli jo näin hyvä sato.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *