Piristävä pääsiäinen sisustajan silmin

Pääsiäislomalla oli tarkoitus lähteä Rukalle. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat lennosta ja jäimme kotiin. Ensin ajattelin, että voihan itku, menee mähimiseksi ja tiistaina tulen olemaan vain kiukkuinen. Normaalista poikkeavasti olin kuitenkin tällä kertaa väärässä. Vaikka pääsiäiskelit olivat aika surkeat ja ulkoilu jäi minimaaliseksi, oli tämä kuitenkin aivan extrarentouttava ja voimaannuttava pitkä viikonloppu. Ja siihen on kaksi syytä. Ensinnäkin pääsin pyhinä lukemaan Konmaria ja jatkamaan hyvin edennyttä kodin raivausta vielä uusin ideoin ja näkemyksin. Tästä kirjoittelen sitten aivan erikseen myöhemmin. Toisekseen keskityin kodin raivauksen ja järjestelyn lisäksi myös sisustamiseen pitkästä aikaa oikein kunnolla.

Talvi näkyi kodissa vielä niin, että kaikki oli tummaa ja koko koti tuntui vain pimeältä ja masentavalta. Raivauksen ja järjestelyn myötä kaivelin kaapeista keväisempää ilmettä esiin, kävin hakemassa lauantaina Vepsäläiseltä Artekin Siena-kerniä keittiöön ja nostin tovi sitten Marimekosta ostamani Kasvu-kankaan ikkunalle. Tämä muutti kotia jo niin paljon valoisammaksi, että kevättä rinnoissa(mme) yhtäkkiä huomattiin, että olohuoneessa oli kaikki kalusteekin vaihtaneet paikkaa. Keksittiin vihdoin keino saada muutettua järjestystä radikaalimmin, koska isojen sohvien kanssa pyörittäminen ei ole mikään helppo nakki. Mutta kas,  se vaati vain Ikean kaapiston hajottamista kahdeksi matalaksi tasoksi, jolloinka saatiin vaihdettua tasot keittiön puolelle ja sohva vastaavasti ikkunaseinälle.

Täytyy sanoa, että maanantaina olin varmasti sata kertaa iloisempi ja rentoutuneempi, kuin jos olisimme lähteneet Rukalle. Siellä olisi varmasti ollut kivaa ja paremmat kelitkin kuin Oulussa, mutta sieltä olisi tultu takaisin pimeään ja sekasotkuiseen kotiin. Matkatavarat olisivat varmasti jääneet johonkin nurkkaan taas muutamaksi päiväksi odottamaan purkajaansa, keittiössä olisi ollut pimeää, olohuoneessa se sama vanha ahdistava ja tylsä järjestys, eikä jääkaapissakaan olisi ollut mitään evästä. Toista se oli tiistaina lähteä töihin siististä kodista, jossa kaapeissa tavarat järjestyksessä, valoisa keittiö aamulla odottamassa kahvittelemaan ja pyykitkin kaikki pestyinä. Kaiken kukkuraksi pitkään jyllännyt sisustuslukko on poistunut ja pää on täynnä ideoita Kevät on kyllä sitten kiva!

marimekko kasvu marimekko kasvu marimekko kasvu marimekko kasvu marimekko kasvu marimekko kasvu

7 thoughts on “Piristävä pääsiäinen sisustajan silmin

 1. Kirsi

  Hei,mikä tuo olkkarin ihana matto on?:)

  • Line Design; Asko Mixed

   • Kirsi

    Kiitos vinkistä,nyt meidän auton takakontissa on kyseinen matto.Tilasin sen Helsinkiin ja huomenna pääsen mallaa kotiini Ouluun.On se vaan niin ihana!

 2. suvi

  Kaunista, kaunista! Ihastelin olohuoneen pöytiä. Mitkähän ne ovat?

 3. Johanna/ Sisustusunelmia

  Nyt on todella täydellinen järjestys ja niin kaunista <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *