Pitämättömät sairaslomat, eli lomaviikko

Enpä muista milloin olisin kaatunut korkeasta kuumeesta sänkyyn päiväkausiksi, tai että milloin yskä olisi vaivannut elämää oikein olan takaa. Melkein jo piti lääkäriin menoakin miettiä, kun viidennen päivän jälkeen vielä nousi uudelleen kuume ja keuhkot huusi hoosiannaa. Mutta kuudentena päivänä onneksi lähti vähän helpottamaan, ettei tarvinnut lääkärittömyys-putkea katkaista vieläkään. Se on meidän suvussa tapana kuulkaa hoitaa tautimme ja vaivamme itse. Ensin pitää vähän hermostua omille isovanhemmille, kun ei lähdetä lääkäriin edes pää kainalossa ja keksitään aivan omia hoitomenetelmiä. Mutta pata kattilaa soimaa, aivan samoin näköjään toimin itsekin taudin iskiessä kohdalleni.

Joka tapauksessa viime viikon keskiviikosta saakka on nyt sitten tauti ollut enemmän ja vähemmän päällä. Nyt on jo muutama päivä menty ilman kuumetta, mutta yskä on ollut vielä melkoinen. Sama tauti tuli myös tyttärelle jonka kanssa röhitään ja röhkitään nyt kilpaa. Työviikko on ollut vajavainen, mutta tänään ajattelin kyllä suunnata taas jo toimiston puolelle ja ihmisten ilmoille. Täällä kotosalla kun makaa samoissa kalsareissaan viikon verran, niin sitä jotenkin erkaantuu yhteiskunnasta täysin. Pakkanenkin on ollut niin kova, että se jo omalta osaltaan on pidätellyt minua sohvan mutkassa viltin alla. Keittiön mittari näyttää nyt -15 astetta, joka on siis 15 astetta enemmän kuin esimerkiksi eilen. Tämä on siis oiva päivä siirtyä takaisin yhteiskuntaan.

moderni keittiö keittiön asetelma keittiön asetelma sisustus keittiössä 2016 keittiön sisustustrendit keittiön sisustus 2016Vaikka joulu onkin karsiutunut pois sisustuksesta jo aikaa sitten, en ole raaskinut vielä luopua parista jutusta. Olohuoneen ikkunassa on edelleen paperitähdet roikkumassa ja keittiöön on jäänyt musta himmeli. Mutta eikös ne mene talvisisustuksessa vielä aivan hyvin? Jotkut puolustelevat jouluvaloja sanomalla niitä kausivaloiksi ja saavat niille tällä sanalla lisää käyttöaikaa. Voitaisiinko siis paperitähtiä ja mustaa himmeliä nimittää kausikoristeiksi joulukoristeiden sijaan ja antaa niillekin pidempi ikä ulkona pimeästä komerosta, jossa joutuvat kuitenkin suurimman osan vuodesta olemaan.

4 thoughts on “Pitämättömät sairaslomat, eli lomaviikko

  1. Musta himmeli roikkuu meilläkin vielä esillä, ihan selkeästi kausikoriste. 🙂 Teidän keittiö on kyllä täydellinen, en voi lakata ihailemasta sitä. Tosi paljon ollut nyt kaikkia sitkeitä tauteja liikkeellä. Toivottavasti saatte nauttia terveenä olosta jo nyt viikonloppuna!

  2. Hennas

    Paranemisia teille!

    Kysyisin kuvissa näkyvistä amppelikasvista: mikä kasvi on? Olen etsiskellyt amppeliin sopivaa kasvia ja tämä näytti oikein kivalta. Harkitsin jo murattia.

    • Moi, se on tuo noin niin…. Pennimuori. Tämä myytiin mulle helppohoitoisena kasvina ja onhan tuo hengissä säilynyt, niin täytyy ollakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *