Remontoinnin vuosi 2012 (osa 3)

SYYSKUU

Syyskuu päräytettiin käyntiin yläkerran purkutalkoilla. Tämän lisäksi kotiimme ilmestyi ihmeellisiä rakennelmia, ja miehet viihtyivät keittiön yllä välikatossa paljon. Huippuimuri siis asennettiin paikoilleen.

Ja niitä samoja juttuja kuin alhaallakin. Ulkoseinien rei’itys. Uusi höyrysulku ja ikkunoiden lisätiivistäminen.

Ja sitä ilmastointikanavaa…

Sitten seinänrunkoja ja parkettia lattiaan.

Wc sai uuden pienemmän mallin seinien myötä. Tila vesieristettiin.

LOKAKUU

Lokakuussa alkoi seinän runkoihin ilmestyä levyä ja huoneiden uudet muodot hahmottua kunnolla.

Makuuhuoneen liukuovi asennettiin seinän sisään. 
Pohjatöitä… Valaisimien paikkoja, paklausta, paklausta… ja ihan järjettömän paljon paklausta… 

Wc sai laatat lattiaan

Valaisimia asennettiin 

Käytiin taas pikku pyrähdys Ikeassa, kasattiin vaatehuoneen kalusteet ja päästiin laittamaan vaatteita omille paikoilleen. 
MARRASKUU
Pääosin marraskuun urakka oli yläkerran maalausta, mikä tietenkin pitää sisällään myös kulmavahvistelistojen laittoa, paklausta ja hiontaa. Tämän lisäksi myös lisää yläkatossa möyrintää, kun raitisilmakanavisto piti asentaa ja yläpohjan eristystä parannettiin.
JOULUKUU 
Joulukuussa saatiin ensimmäiset valaisimet yläkertaan.  
Porraskäytävää asennettiin akustiikkakatto, seinät levytettiin ja pohjamaalattiin. 
Remontin aikana tehtyihin kolohin seinissä asennettiin luukut, jotta niitä voi käyttää tarvittaessa myöhemminkin huoltotarkoituksiin.
Rasvasuodatin asennettiin paikoilleen, huippuimuri kytkettiin toimintaan (katkaisija tuli lieden viereiseen laatikkoon) ja koko työtason yläpuolinen osa pohjamaalattiin. 
Ja juuri ennen joulua ruokailutilan ja olohuoneen väliin asennettiin lasikaide. 

Ja vuoden lopussa tilanne on tämä:
Yläkerran wc sai joulukuussa laatat seinään, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut mitään. 

Portaikko on täysin keskeneräinen, vain kaiteiden uudet rungot on asennettu paikoilleen.

Portaikko koteloidaan, maalataan valkoiseksi ja askelmat matotetaan. Portaikon alle nurkkaan tulee viinikaappikaluste (odottaa omaa paikkaansa olohuoneen toisessa nurkassa).

Lasikaiteen alaosa on vielä levyttämättä. 
Samoin seinä lasikaiteen vieressä on kesken. 
Makuuhuoneet ja vaatehuone käytössä ja asuttavissa, mutta sisustus totaalisesti kesken.  
id-makkari

Yläkerran aula on vasta pohjamaalissa, lasikaide puuttuu kokonaan. 
Alakerran vessassa ja kodinhoitohuoneessa puuttuu valaistus ja alakatto. 
Kaiken kaikkiaan kuitenkin olemme täysin tyytyväisiä vuoden vaihteen tilanteeseen. Kovastihan tässä jo voiton puolella ollaan. Maltoimme jopa olla vapaalla välipäivät tekemättä yhtikäs mitään järkevää. Ehtiihän sitä tänäkin vuonna. Näitä kolmea koostetta tehdessä sitä huomasi itsekin, että kuinka paljon tässä on vuoden aikana saatu aikaseksi, kuitenkin pääosin itse tehden ja työn ohella. Mietin vain, että mitä sitä sillä kaikella vapaa-ajalla tekee sen jälkeen, kun täällä on valmista..? Ensi viikolla pitäisi saapua tilaamamme verhotangot, viime viikolla tuli Vallilalta reilu 38 metriä verhokangasta ja ostin itselleni alesta ompelukoneen. Arvaatteko mitä minä aion puuhailla tulevat illlat..? 🙂

16 thoughts on “Remontoinnin vuosi 2012 (osa 3)

 1. Aivan uskomattoman projekti teillä ollut! Ja miten taitavia te olette, tekijöinä ja suunnittelijoina! Tsemppiä loppuun.

  • No niinhän se on teilläkin! Ja mahtava talo tuleekin, ollaan käyty autollakin vaklaamassa. 😉 Alkaa tuttuja rakentaan siihen teidän lähelle.

 2. Anonyymi

  Teiän koti on niin ihana. Tuun livenä tsekkaan Helmikuussa. t. Espoon sisko 🙂

 3. Teillä on kyllä niin kaunista ja tykkään tuosta ihanan isosta vaatehuoneesta :). Ja tsemppiä loppu-urakkaan!

 4. Wau, ihan mieletön urakka teillä ollut! Jo nyt voin sanoa, että tykkään lopputuloksesta 🙂 kaunista ja harkittua jälkeä.

 5. anu

  Huh. Näin ne vaan remontit etenee; teillä ja meillä. Ja loppu häämöttää. Meillä tosin valmistumassa vasta osa talosta, mutta iso osa kuitenkin. En ole jaksanut kaiken tämän keskellä edes blogia päivitellä. Juuri tänään kasasin itsekin kuvaesitystä siitä mitä on tehty 11kk:n aikana ja voi hurja. Ihan samankaltaisia kuvia kuin teillä.
  Ja hei, teillä näyttää ihan mielettömän upealta! Jaksamista loppuun asti!

  • Heipsan, pitääpä käydä kurkkaamassa mitä teillä on tapahtunut. Kiva nähdä kanssatovereiden aikaansaannoksia.

 6. Anonyymi

  Hei, me olemme rakentaneet muutaman ok talon ja hommaa ollut valtava niissäkin, mutta kyllä tuo teidän homma on jotenkin vieläkin isompi kun siinä pitää ensin purkaa vanhaa ja sitten vasta pääsee uutta tekemään. Teillä on homma hanskassa näkee kaikesta. Sä innostit itselleni taas jonkun raksavimman, nyt tiedän että haluan tuollaisen listattoman ratkaisun, on mahtava. Nyt alkaa kuitenkin ihan kiva vaihe kun alkaa valmistua ja pääsee sisustelemaan, tsemppiä loppu-urakkaan. T.teija

  • Onhan se tosiaan vähän kuin tuplatyö, kun purkaakin pitää.. Itsekin olen täysin myyty näille listattomille ratkaisuille, vaikkakin tosiasiassa listaa on normaalia enemmän. Kaikki kulmat ja nurkat on listoitettu…. niitäpä vain ei näe. =)

 7. Hei! Olen kiinnostuksella ja myötäelämisellä seurannut mittavaa remonttianne. Meillä on ollut meneillään vastaavanlainen viimeiset puolitoista vuotta. 30-luvun funkkistalo julkitilasta kodiksi. Nyt olemme jo voiton puolella, sauna, kodarin katto ja vähän sähköjä kesken. Myös me asuimme kaaoksen keskellä melkein koko ajan ja lähen puoli vuotta myös ilman suihkua!?! Tiedän NIIN, mitä on asua remontin keskellä, joten jaksamista toivottelen.
  Pidän kovin useista ratkaisuista, mitä olette tehneet mm. sokkelittomat kaapistot sekä Artekin käsikranaattien valoura, vain muutaman mainitakseni! Kaunista, maulla suunniteltua jälkeä. Jaksamista remonttiin ja lopputulos kirkkaana mielessä, kyllä se siitä valmistuu 🙂

  -tuija-

  http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/

  • Heippa. Kävinkin jo tutustumassa blogiisi. Funkkistalo, aah. Ihanaa.
   Teillä on ollut vieläkin hankalampaa kuin meillä, kun me ei jouduttu missään vaiheessa olemaan ilman suihkua eikä vettä. Mutta lopputulos aina palkitsee kärsimyksen. Teilläkin. 🙂

 8. iso projekti, tsemppiä että saatte loppuun! :):)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *