Sipit juhannuksena, Zipit makuuhuoneessa

Hyvää sunnuntai-iltaa, toivottavasti sinulla meni jussit mukavasti…? Keleillä ei ainakaan reposteltu, vettä, räntää ja rakeita tuli vähän väliä. Muutaman kerran kyllä tulipataan tulet laitettiin, mutta eipä siellä pihalla istuskelemaan asti viitsinyt. Tekaistiin vain ruoat ja äkkiä takaisin sisälle lämpimään. Ensi kerran tehtiin tulipadassa hampurilaisia ja tulihan niistä kyllä hyviä, voi herranen aika. Juhannus ollaankin lähinnä nautittu hyvästä ruoasta, hyvästä seurasta sekä saunan lämmöstä. Myös pikku-emäntä kävi ensi kertaa saunan lauteilla. Tyttö istui pesuvadissaan ja seurasi silmä tarkkana kiukaalla sihisevää vettä. No tämä saunareissu ei kauan tokikaan kestänyt ja löylyt olivat todella miedot, mutta muistaapahan äitinsä ainakin nyt, että milloin ne ensilöylyt otettiinkaan. 
Juhannuksena on myös nukuttu univelkoja pois. Aattona täällä oli niin väsynyttä naisväkeä, että pienokaisten nukahdettua ja miesten ollessa vielä saunassa, nukahdimme ystäväni kanssa sohvalle. Katseltiin töllöstä aina niin ihanaa Notting Hilliä ja sen jälkeen alkoi uni painaa. Että kyllä on juhannuskekkereiden luonne ja nukkumaanmenoajat muuttuneet sitten muutama vuosi takaperin.

Vähän ennen juhannusta meille saapui postipaketti, jossa oli tilaamani Zipit päiväpeitteet. Makuuhuoneeseen valittiin valkoinen mustalla vetoketjulla, jonka päälle on tarkoitus luoda hieman kontrastia mustanpuhuvilla tyynyillä sekä torkkupeitolla. Tämä on kyllä k ä t e v ä ! Sängyn petaus on niitä kodinhuollon ja siisteyden ylläpidon pakollisia pahoja, joka jää kyllä auttamattoman usein tekemättä. Nyt täällä uudessa kodissa meillä ei ole päiväpeitettä enää remontin jälkeen ollutkaan, kun ei ole sopivaa löytynyt aikaisemmin.

id-kuva

Peite laitetaan patjan ympärille, sen alapuoli on ohutta kangasta ja se on tyynypäädystä avoin. Kaksi eri vetoketjua kiertää jalkapäästä sivuille, eli avattuna kansi vain käännetään pois sängyn päältä. Kansiosa lähtee kokonaan irti ja voidaan pestä erikseen niin, ettei koko hommaa tarvitse aina irrottaa ja pestä.  

No entäs sitten tämä kuvissa vilehteleva pikku pannupää… Nopeana saa kameran kanssa nykypäivänä olla, jos meinaa kuvaa vipeltäjästä saada muualtakin kuin takapuolesta. Menoa ja meininkiä siis riittää tässä talossa. Nyt kun neiti jo kävelee tukea vasten ja pääsee nousemaan itse portaat, pitää meillä vanhemmilla olla silmät selässäkin. Ei häntä voi jättää yksin hetkeksikään, hänen sisäinen termiittinsäkin on nimittäin herännyt henkiin. Mutta aivan huippu tyyppi, ei voi kuin tykätä. 

3 thoughts on “Sipit juhannuksena, Zipit makuuhuoneessa

  1. Täällä oli vähän sama meinki juhannuksena, saunan jälkeen lasi viiniä ja alkoi luomi luppaseen ja sänky kutsui liiankin innokkaana.
    Aika kiva päiväpeitto. Meillä sitä päiväpeittoa saa kiskoa kilpaa puolelta toiselle että se asettuisi edes joten kuten, ikuisuusongelma siis koko sängyn petaaminen.
    Täällä selataan Helsingin säätietoja ja tarjontaa ees sun taas ja mietitään että mitäs tehdään kun ilmat näyttää aivan kamalilta. Mukavaa viikkoa 🙂

    • Tätä peittoa voin kyllä suositella. Ei tarvitse kiskoa eikä ihmetellä, miksei pysy paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *