Taidetta kotiin

Istuessani taannoin alas paikallisten taidetta ja taiteen myyntiä edustavien ihmisten kanssa, sain kuulla paljon mielenkiintoisia asioita. Minulle tuli totaalisena yllätyksenä se, kuinka paljon Oulussakin on lahjakkaita taiteilijoita, koska näyttelyt ja esittelytilat ovat rajalliset ja informaatio niistä on vieläkin rajallisempaa. Pystyin helposti myöntämään täyden tietämättömyyteni suoraan sanottuna yhtään mistään taiteeseen ja sen hankkimiseen liittyvässä. Jotenkin päähäni oli vain kasvanut sellainen perusajatus, että taide on kallista ja siihen on hankala päästä tutustumaan. Olin myös kauhuissani kuultuani, kuinka paljon lahjakkaiden tekijöiden töitä makaa lakanoiden alla heidän omissa työtiloissaan, mistä kukaan ei niitä näe eikä osaa ostaa. Tästä keskustelusta alkoi kehittyä parikin ideaa, joista varmasti tulette vielä lähiaikoina kuulemaan.

Sitä odotellessa otin jo suoraan yhteyttä vanhaan työkaveriini Hannaan, joka myös on yksi näistä lahjakkaista oululaisista taiteilijoista. Olen seurannut Hannan uraa taiteilijana lähinnä Facebookin kautta ja minulle tuli heti pakottava tarve päästä tutustumaan hänen töihinsä lähemmin. Kävin vierailulla Hannan työpajalla ja hän esitteli minulle töitänsä. Sain Hannalta muutaman taulun kotiin lainaan, jotta  saan testailla tauluja rauhassa ja miettiä meille sopivinta vaihtoehtoa. Samalla myös Hanna saa toivottavasti tauluilleen ansaitsemaansa lisänäkyvyyttä.

Hannan ja muidenkin taiteilijoiden teoksia voi ostaa osoitteesta Taidesivut.net. Siellä voi tutustua eri taiteilijoihin ja heidän töihinsä sekä etsiä maalauksia esimerkiksi hakusanojen tai taiteilijan paikkakunnan perusteella. Taulujen tiedot ja hinnat löytyvät sivuilta kätevästi ja voit tehdä ostoksen kuten missä tahansa nettikaupassa. Tässä kaupassa voit myös ottaa suoraan yhteyttä itse taiteilijaan ja sopia esimerkiksi maksujärjestelyistä ja muista käytännön asioista. Maalaukset ovat monesti hintavia ja kertaostoksena kynnys voi olla turhan korkea ylittää. Mutta ostokselle voi sopia sopivan osamaksuerän ja näin saada oikeaa taidetta oikeilta suomalaisilta käsityöläisiltä myös kukkarolle sopuisammalla tavalla.

pb082361

Kuva alla:

Oikealla: Ikebana 10.1 (v. 2015) / Akryyli, sekateknikka / koko 50 x 70 cm / Hinta 400 euroa

Vasemmalla: Ikebana 10.2 (v. 2015) / Akryyli, sekatekniikka / koko 40 x 60 cm / Hinta 400 euroa

pb082358

My little ikebana – Poikkikulttuurinen tutkielma

Olen työstänyt ”My little ikebana”-teossarjaa  vuoden 2014 keväästä alkaen. Maalaukset juontavat vaikutteita ja periaatteita japanilaisen kukkienasettelutaiteen; Ikebanan työstöprosessista. Olen kiinnostunut japanilaisen ja pohjoissuomalaisen kulttuurin, sekä mentaliteetin yhdistämisestä action paintingin keinoin. Viitekehyksen olen säilyttänyt joustavana ja edennyt maalausprosessin ehdoilla.

”My little ikebana” pohtii kulttuurisia eroja ja yhteneväisyyksiä. Tutkielmani aihealueesta tähtää dokumentaariseen yhteenvetoon taiteen tekemisen kautta. Samalla se edistää myös henkilökohtaista maalausteknistä kehitystyötäni.

”Joka hyväksyy Luonnon
sen kaikissa ilmenemismuodoissa
hänelle se näyttää ehtymättömät aarteensa.

– Hilkka Smedslund”

pb082339hanna holopainen ikebanapb082342 pb082385

Hannaan voit olla yhteydessä näihin, tai muihin hänen tauluihinsa liittyen joko Facebookin tai Taidesivujen kautta.

Ja huom! Nämä taulut ovat siis myytävänä!

One thought on “Taidetta kotiin

  1. Upeita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *