Vaikeaa

Lattia se vain meinaa aiheuttaa harmaita hiuksia…
Tällä hetkellä pyörii moniakin ajatuksia päässä: Onko olemassa valkoista parkettia, joka on oikeasti valkoinen?

Halutaanko me enää edes valkoista lattiaa? Sopisiko tuon aikakauden ja tyylin taloon paremmin vaalea puun värinen parketti?

Toisiko puun värinen lattia lämpöä ja tunnelmaa muuten pääväriltään valkoiseen asuntoon? Vaalea puu sopisi kyllä hyvin valkoisen lisäksi harmaaseen ja mustaan, joita meidän sisustuksesta löytyy. 

Olisiko yksi vaihtoehto jättää olemassa oleva mosaiikkiparketti paikalleen ja hioa se kuntoon ja vaaleaksi? Olisi ainakin oikeasti retro! Ja sopisi talon tyyliin… Olisihan se myös edullisin vaihtoehto.

Näitä vaihtoehtoja tässä on tuijoteltu muutama päivä. Kyllä tuo puun väri tällä hetkellä miellyttää aika paljon. Aika eri näköinen kuin tuo kliininen valkoinen… Mutta mutta, saa nähdä.  Arvonta jatkukoon. =)

11 thoughts on “Vaikeaa

 1. Kiitos Selma, ja kiva kun olen voinut olla avuksi. =)
  Meille nyt vissiin sitten kävikin huonosti sen mosaiikin kanssa. Ei onnistukaan huoltaminen enää. Mutta puun värissä pysytään kyllä uudessakin.

 2. Anonyymi

  Heips,
  Eksyin remontti-ideoita etsiessäni tänne ihanaan blogiisi 🙂 Olen muutaman postauksen lukenut ja monta ideaa rikkaampi – kiitos sinulle! 🙂

  Meillä nykyisessä asunnossa oli vanha 80-luvun kolmisauvaparketti ja kun halusin valkoisen lattian, se hiottiin ja valkolakattiin. Parkettifirma joutui kyllä tekemään aika kovasti töitä että sai siitä tasaisen, mutta hien osiitä tuli 🙂 Lämpövaihteluiden ja lasten pikkuauto-leikkien jäljiltä lattia näyttää nykyään vanhalta lautalattialta. Useampikin vieras on ihmetellyt, miten 80-luvun asunnossa onkin lautalattia 😀

  Selma

 3. 🙂 Näinhän se juurikin on.
  Ja sitä paitsi tässä taas netistä parkettivaihtoehtoja sairaspäivänä selaillessa huomaan, kuinka paljon helpompi ratkaisu se olisi. Aika toivotonta löytää SE OIKEA tuosta loputtomasti parkettimerestä. =)

 4. Äänestän mosaiikkiparkettia. Hionta on varmaan hyvä, mutta elämisen jäljissäkin on oma ihanuutensa. Noista mallinnuskuvista näkkee kuinka vaalea puu antaa ihanasti lämpöä. Alkuperänen on tosi style ja just sitä aikakautta, jota itse talokin on. Siinä on sitä jotain! Nam.

 5. Juu kiitti, ollaan itseasiassa noita katseltukin jo… =)

 6. Anonyymi

  Tsekkaa myös tämä. Itseasiassa tuo kuva näyttää paljon tummemmalta, mitä on käytännössä, eli tilaa heiltä mallipala 1-sauvaisesta. Meille itselle tuli valkomattalakattuna ja tykkään simona. Etsin valkoista, etsin puuta. Tämä oli loistava kompromissi. t. AnneH

  http://www.erikoisparketti.fi/PARADOR-Classic-3050-Tammi-living-1-sauva-valkomattalakattu-parketti.html

 7. Lilianna: No vähän tämän tyylistä keskustelua ollaan käytykin jo… että pidetään lattia niin kauan kuin jaksetaan sitä katsella, ja mietitään sitten uudelleen mitä tehdään.

 8. Meillä oli edellistä edellisessä kodissa just sellainen mosaiikkisauvaparketti ja hiottiin se remontin yhteydessä. Siitä tuli tosi kiva. Mä tykkäsin ihan tosi paljon siitä. En käyttänyt koskaan mitään mattoja, koska en halunnu peittää kaunista lattiaa (no joo, en mä nyt mattoja harrasta muutenkaan kyllä..).

  Mä tekisin niin, että hioisin sen ja olisin sen kanssa siihen saakka, kunnes siihen kyllästyy. Sitten vaan maalaatte betoluxilla päälle ja siinä teillä on valkoinen parkettilattia.

 9. Kummallekin:
  Meillähän on nyt valkoinen lattia, joka on itseasiassa vähän harmaaseen taittava. Itse tykkään, että siinä näkyy pöly ja roskat huonommim kuin tummassa. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että se harmaa ei ole vaihtoehto ainakaan minulle. Murulle varmaan olisi. =) Haluaisin lämpimämpää sävyä, jos ei tule puhtaan valkoista. Mutta katsotaan nyt, kuinka monesti se mieli ehtii vielä muuttua ennen joulukuuta. =)

 10. Mites joku harmaa lautalattia? Meillä on mökillä valkoinen lattia ja siinä näkyy kaikki liat ihan heti…mutta on se kyllä kivakin.

 11. Itse meinasin meidän "uuteen" takkahuoneeseen ensin valkoista laattaa, mutta kaupassa muutinkin mieleni ja otin tummanruskeaa, sellaista mäyräkoiranruskeaa. Ja tämä oli aivan oikea ratkaisu.
  Ihailen aina valkoisia lattioita, mutta en sitten halunnutkaan sellaista. Yllätys itsellenikin.
  Vaalea puu näyttää hyvältä, mutta entä vaaleanharmaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *