Vielä vähän keittiötä

Olen niin tyytyväinen tekemiimme muutoksiin keittiösuunnitelmassa, että pitää vielä erikseen hehkuttaa… Kun rehellisesti sanottuna nyt vasta oikeasti tajusin, kuinka paljon parempi tämä kakkos/kolmosversio onkaan käytön kannalta verrattuna ensimmäiseen… puhumattakaan valosta ja avaruuden tunnusta. 
Kaikki kodinkoneet tulee siis kokonaan integroituina uunia lukuunottamatta. Jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin sijaitsevat korkeassa kalusteessa ja pakastin viereisessä matalassa kalusteessa. Kahvinkeitin sijoitetaan ulosvedettävään tasoon, joten se on näkösällä vain käytön aikana. Jaoimme korkeat kaapinovet mataliin, jotta koko kaapin ei tarvitse olla auki keitintä tai mikroa käytettäessä. Ajattelimme, että on epäsiistin näköistä,  jos koko ruoka- ja astiavarastomme on ruokailutilassa istuville vieraille näkösällä kahvinkeittimen ollessa käytössä.  Alakaappeihin tulee useita vetolaatikoita kuivamuonille ja säilykkeille. Yläkaappeihin saa vastaavasti niitä harvemmin käytettäviä keittiötarvikkeita.
Kaikki tarpeellinen (jääkaappi, pakastin, kuivaruoka ja myös mikro) on sijoitettu niin, että ne on lieden ympärillä ja välittömässä läheisyydessä. Näin ne ovat helposti käytettävissä lieden äärellä hommaillessa. Lisäksi lieden ympärille saatiin hyvin laskutilaa ja vesipiste lähelle, jotta likaiset astiat saa suoraan altaaseen käytön jälkeen. Astianpesukone puolestaan on nyt  lähellä ruokatilaa, joten sen täyttäminen ruokailun jälkeen helpottui huomattavasti.
Ja mikä PARASTA, pöydille ei tule mitään tavaraa näkösälle.  Juuri niin kuin ajatuksenamme oli suunnitelmaa aloitettaessa. =)
Rauhallista maanantai-illan jatkoa kaikille! 

2 thoughts on “Vielä vähän keittiötä

  1. Toki saa =)

    Mallinnukset on tehty Archicadilla (versio 13) ja Rendaukset on tehty ohjelmalla Artlantis 3.0.

    Kuvat on "raakamallinnuksia", ei ole siistitty Photarissa ollenkaan.

  2. Anonyymi

    Saako udella millä ohjelmalla mallinnukset/rendaukset on tehty?

    -Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *