Wc:n vaiheita

Löysin kuin löysinkin kuvia vessan pieleen menneestä ykkösvaiheesta. Tässä vessa on vielä totaalisesti kesken, mutta ne suurimmat virheet tässä jo näkyvät. Ensimmäisenä Tunto Kivi maali, joka oli sävyltään omituinen hiekka/harmaa/jotain sinne päin ja käsittämättömän hankala työstää pienessä tilassa ja kalusteiden jo ollessa paikallaan. Emme saaneet siistiä lopputulosta aikaiseksi. Toisena liian iso ja väärän mallinen allaskaluste, joka oli siis liian syvä pieneen tilaan, mutta taas töpösti lyhyt takaseinälle. Myöskään kalusteen malli ei miellyttänyt. Nämä tunaroinnit kun oltiin tehty, ei jaksanut edes miettiä, miten vessan saisi siistittyä ja viimeisteltyä. Suljimme tämän oven ja keskityimme muuhun remonttiin. Ei jaksanut ajatella koko vessaa, niin paljon se otti päähän. Sitten se vain jäi… pitkäksi aikaa. 

Varmaan ainakin vuosi ehti vierähtää, kun innostuimme sen verran, että koitimme vähän kauneusleikata tilaa maalaamalla kivi-pinnan valkoiseksi. Pitkän, hankalan ja hermoja raastavan maalaussession jälkeen pystyimme vain toteamaan, että ei auttanut. Ainoa vaihtoehto oli laittaa vessa kokonaan uusiksi. Kivi pinta tasoitettiin päälle ja maalattiin valkoiseksi. Pyttyseinäke kavennettiin ja puolestaan allaskaluste leveni leveys- ja kapeni syvyyssuunnassa. Valkoinen (muuten kiva, mutta kovasti likaa keräävä) laatta vaihtui mustaan hexagoniin, samaan mitä meillä jo oli kodarissa. Myös muut viimeistelyt, kuten ikkunan karmien maalaaminen saatiin tehtyä tässä vaiheessa vasta. Ja lopputulos oli tämän jälkeen mieluisa. 

Olemmeko kuitenkin yhtä mieltä siitä, että kumpikin versio voittaa alkuperäisen?

Olen tänään kaivellut kuvavarastoja ja palannut nostalgisesti remontoinnin aikaan. Aika kultaa muistot ja nyt on taas mukava katsella kuvia remontin vaiheista ja siitä, mistä alunperin lähdettiin. Luvassa on varmasti paluuta remonttihommiin ja kodin muutoksiin täällä bloginkin puolella. Paljon on kuvamateriaalia, jota ei varmasti olla täällä tai Kaaoksen puolella koskaan julkaistu. Ensin pitäisi vain saada kuvarastomme johonkin järjestykseen. On nimittäin nyt niin sekaisin ja joka paikkaan tallennettuna näitä remontin ajan kuvia (mistähän lie johtuukaan), että aikansa vaatii sekin homma. Mutta tästä se lähtee. 

5 thoughts on “Wc:n vaiheita

  1. Aika symppis tuo alkuperäinen, oikein miesten unelma 😀

  2. Alkuperäinen on mieleenpainuvin, pysyvät jäljet verkkokalvoilla =D Tyylikästä jälkeä olette tehneet!

  3. Upea tuli. Tosin kuvissa ei tuo ekakaan näytä pahalta. Siinä on paljon samaa fiilistä, kuin yhdessä matkalla kuvaamassani naistenhuoneessa. Oikotien blogissani on muutama kuva tästä vessasta.
    http://asunnot.oikotie.fi/sisustus/blogi/kotikiikarissa-blogi-materiaaleja-maailmalta/

  4. Voi juku miten kaunis tuo alkuperäinen vessa 🙂 Nyt näyttää kyllä upealta! Yksinkertaisen tyylikäs!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *